”Съвсем случайно попаднах в това меле. Трябваше да проверя търговски обект, който имаме в района. Вървях си по ул. ”Ген. Гурко” и ул. ”Г. С. Раковски” и изведнъж ме връхлетя една тълпа. Не мога да кажа какво съм видял. Ние просто се срещнахме. Не можах да видя нищо, защото бях повален на земята. Това, което виждате вие на видеото, това виждам и аз. Нямам толкова детайлни спомени. Всичко се случи много бързо. Не съм бил изнервен. Просто се сблъсках с една тълпа, която връхлетя върху мен”.

Така Камен Попов, който удари кроше на Волен Сидеров в изборната нощ, описа случката в сутрешния блок на Нова телевизия. Срещу него се води съдебно производство за нанесен побой по хулигански мотиви.

Попов отново подчерта, че не е бил умишлено до НАТФИЗ, когато полицаите изведоха Сидеров след скандалните сцени във вуза. Призна, че е знаел какво става там.

Бизнесменът разказа повече за себе си - в момента стопанисва хотел, а на последните избори е бил кандидат-депутат от гражданската квота на "Български национален съюз" на Боян Расате. Определя себе си като патриот и родолюбец, не националист, и отрича да е имал какъвто и да е било контакт със Сидеров.

”Разбрах, че доста неприлично се държи в много ситуации. Поведението му на ул. ”Раковска”, после в НАТФИЗ, на Летище Бургас”, изброи той провиненията на Волен Сидеров.

За Боян Расате каза само, че се познават отдавна.

"Това не е умишлено. Това яке ми е подарък от жена ми. Шапката съм я купил от спортен магазин", каза той в отговор на въпроса защо е носил дреха, с която прилича на полицай.

Според него депутатите трябва да имат имунитет само за работата си в парламента, а не на улицата.

”Заплашван съм. Получавам съобщения. Заплахи за отмъщение, за саморазправа”, каза още Попов, като отбеляза, че съжалява за случката, защото в момента губи много от времето си с нея.

Разказа и за "бушидо федерацията", чийто председател е, и която обърка малко читателите на Клуб Z. Явно и председателският й съвет е сметнал, че името е неясно, тъй като преди време е била прекръстена на "Българска федерация по смесени бойни спортове." Самият Попов е тренирал и преподавал традиционно джуджутсу.