"Управляващите ни атакуват", това обяви в "Комбина" по Нова тв Евгения Банева. В понеделник две пиратки избухната пред офис на семейство Баневи. 

"Двете взривни устройства са част от цялата картина, която трябва да ни покаже, че не сме желани в България", обяви Банева.

Тя изброи няколко инцидента - в понеделник дошли да събарят басейна във ваканционно селище "Русалка", два дни по-рано имало опит за запалване на един от ресторантите. Според нея това е втори случай на хвърляне на "взривно устройство в офиса", разбили джипа й.

Не сме удобни, така Банева обясни случващото се. Като направо посочи, че не са удобни на управляващите от ГЕРБ. 

"Под управляващи ГЕРБ ли имате предвид", попита я водещата Галя Щърбева.

"Да, вие виждате фактите. Те говорят сами за себе си", отговори Евгения Банева.

Според нея през 2009 г. голяма част от българските фирми били принуждавани да отстъпят част от  акциите си или да продадат част от дружествата си. Подобни предложения били правени и на Баневи. 

Тя даде пример със синдика на "Полимери" Иван Балабанов, който бил баща на сегашния председател на Общинския съвет във Варна от ГЕРБ Тодор Балабанов. За него "Полимери" била дойна крава. Делата пък адвокатската кантора на друг гербаджия Емил Радев, даде примери Банева. 

"Политиката и икономиката така здраво са се прегърнали. Ежедневно сме свидетели на политически произвол", заключи тя. 

Банева обаче не призна да има някакви проблеми в техния бизнес. Единствената й самокритика била, че останали в България.

"Не мога да не призна, че ме е страх", каза тя. Преди имала само шофьор, в момента се движела с четирима души.