Разговарял съм и с депутати от управляващите, които знаят за схемата 19/45. Това каза бившият земеделски министър Мирослав Найденов в студиото на bTV. Той потвърди, че става въпрос за 45 000 лв., които всяко от 6-те горски стопанства трябва да отчита на 19-о число всеки месец. Според Найденов парите заминават към "определена политическа сила". 

На 15 април Бойко Борисов каза, че ще пита една настояща зам.министърка какво означава 19/45 и че сегашната власт някой ден ще отговаря за това. 

Найденов потвърди, че очевидно се визира инж. Валентина Маринова - сегашен зам.министър на земеделието, на която горите са ресор.  Според ексминистъра от ГЕРБ от горските стопанства са му споделяли, че, за да съберат такава сума, трябва да "разградят" гората, т.е. - да пуснат незаконна сеч.

400 млн. е годишният оборот на горските стопанства, което ги прави едни от най-апетитните държавни предприятия, поясни Найденов.

Той отказа да коментира скандала с 50 000 лв. дадени на 2 бивши пиарки на министерството от негово време, за да направят профили във Фейсбук и Туитър.