Турският президент Реджеп Ердоган предупреди Русия да не си играе с огъня, съобщи в. "Хюриет".

"Путин казва, че тези, които прилагат двойни стандарти относно тероризма, си играят с огъня. Напълно съм съгласен с него", каза Ердоган.

ПУТИН ПОИСКА ИЗВИНЕНИЕ ОТ АНКАРА, ЕРДОГАН ОТКАЗА

Двамата лидери не спират да си разменят взаимни обвинения и нападки от 24 ноември. Тогава турски изтребители свалиха руски бомбардировач Су-24.

"Наистина, да подкрепяш режима на Башар Асад в Сирия, който уби 380 000 души, е игра с огъня. Да нанасяш удари срещу опозиционни групировки, които имат международна легитимност, с извинението, че се бориш срещу "Даеш" ("Ислямска държава" - б.р.), е игра с огъня. Да използваш един инцидент, в който правотата на Турция е призната от целия свят, като извинение за тормоза на наши граждани, които са в Русия да присъстват на панаир, е игра с огъня. Безотговорно е да бомбардираш камиони в региона, които са там по търговски или хуманитарни причини, е игра с огъня. Искрено съветваме Русия да не си играе с огъня", каза Ердоган.

Той пак изрази желание да се срещне с колегата си Владимир Путин на предстоящата конференция за климата в Париж.

Според него не е правилно спорът около сваления самолет да бъде пренасян в други области на двустранните отношения. Ердоган за пореден път заяви, че свалянето на бойната машина не е било умишлено, а резултат от автоматично прилагане на правилата за защита.

ПУТИН И ЕРДОГАН МОЖЕЛО И ДА СЕ СРЕЩНАТ В ПАРИЖ