Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун въведе задължителни правила за прическите в страната, съобщава южнокорейският в. "Чосун Илбо".

Властите в Пхенян искат мъжете да не си пускат по-дълга коса от 2 см, като биват съветвани в чест на лидера си да копират неговата стремителна прическа с почти обръсната отстрани глава и вдигнати нагоре коси, с която той е известен по целия свят.

За жените също има нареждане да ходят вързани на опашка така, както прави съпругата на Ким Ри Сол Ю. Според "Чосун Илбо" изключение може да се прави само за актьорите.

Властите в Северна Корея не допускат мъжете да ходят с дълги коси, като дори в университетите се извършва контрол и кичурите и перчемите на нарушителите се режат.

Междувременно друг южнокорейски източник - агенцията "Йонап" съобщи, че по всяка вероятност Северна Корея е направила опит да изстреля от подводница балистична ракета, но тестът се е провалил, защото тя не е могла да напусне плавателния съд.

През май Пхенян се похвали, че е успял да изстреля ракета от подводница, но САЩ опровергаха информацията като казаха, че представените от корейците снимки били манипулирани.