Какво е по-голяма лудост от покупката на кола за $2 млн.? Покупката на кола за $2 млн. която не сте виждали даже на снимка, още по-малко, сте ѝ правили пробно шофиране.

В понеделник "Бугати" обяви, че ще представи на автосалона в Женева идния март своя нов суперавтомобил "Широн". Въпреки факта, че досега никъде не са публикувани негови снимки, компанията се похвали, че вече си е осигурила 100 поръчки, съобщава CNBC.

Според участници в събитие на "Бугати", свързано с автомобила, цената на колата е $2,4 млн., като първоначалната вноска е $200 000.

Продажбите са поредното доказателство, че въпреки затрудненията на автопазара, ултраскъпите автомобили се радват на добро търсене сред милиардерите и хората с имущество за стотици милиони долари.

"Широн" е наследник на лансирания през 2005 г. "Вейрон", който стана най-бързата кома на планетата. Версията му "Суперспорт" е с мощност 1200 к.с и развива 418 км/час. Миналата година производството на колата беше спряно след 450 продадени бройки.

Според осведомени, "Широн" ще е още по-мощен и по-бърз. Шпионски снимки предполагат, че ще запази основните линии на "Вейрон", но ще има по-агресивна предница с по-тесни фарове от предшественика си.

Моделът е наречен на името на Луи Широн, легендарен пилот на "Бугати" в автосъстезанията през 20-те и 30-те години на миналия век.