Шефът на детско-юношеската школа на "Левски" Даниел Боримиров съзря сценарий за осъществяване на дискутираното "сливане" на ЦСКА с "Литекс" при изваждането на "оранжевите" от терена в края на първото полувреме на срещата със "сините" на "Герена".

За целия скандал и какви наказания чакат "Литекс", ЧЕТЕТЕ ТУК.

„Аз не мога да бъда сигурен, но предполагам кой може да се е обади на Стойчо Стоилов (бел. ред., вероятно Боримиров визира Гриша Ганчев), ние гледахме мача. След като се случи всичко това, някой му звънна... Много е жалко, че мачът завърши по този начин, защото в това студено време хората бяха дошли да подкрепят любимия си отбор“, каза бившият национал пред "Диема".

Стоилов и Боримиров са били заедно в ложата на сектор "В" на стадион "Георги Аспарухов". 

„За мен това е някакъв сценарий, който се разигра. "Литекс" трябва да бъде изваден за една година, а се говореше за сливане с ЦСКА. Може би е сценарий, който господата реализираха на нашия стадион. Ние няма какво да разговаряме с тях. Не може правилата да важат за едни, а за други не. Нямаше влизане с бутоните в техния вратар, аз слушах много внимателно какво каза Стоилов. Много е жалко това, което каза той“, каза още Боримиров.