Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Tesla е изправена пред съдебна битка, която за пореден път ще затрудни пазара на нейния всъдеход Model X, който трябваше да отиде при купувачите още в края на 2014 г., а доставките му започнаха наскоро пише Jalopnik.com. Според доклад на Automotive News компанията е завела дело срещу германската фирма Hoerbiger за това, че тя не е конструирала добре механизма за пътническите врати на колата, които се вдигат нагоре като крила на птица.

Проблемът е, че недоволни собственици на Model X са завели дела срещу Tesla с оплаквания, че вратите не се отварят достатъчно бързо и че след отварянето им те "увисват", което води до неудобство за качващите се.

През май м.г. Tesla прекрати договора си с Hoerbiger, като започна търсенето на алтернативен доставчик. Първите бройки на Model X започнаха да бъдат доставяни през септември. 

Процесът срещу германската фирма е заведен в Областния съд на Северна Каролина. Tesla вече е платила $3 млн. на Hoerbiger за прекратения договор, но германците искат допълнителни компенсации с настояването, че в договора с тях им е било гарантирано, че ще участват в целия жизнен цикъл на автомобила.

"Летиящите" врати на Model X са един от основните маркетингови трикове за продажба на автомобила. Те могат да се отварят дистанционно и са удобни за излизане на пътниците от задните седалки, когато колата е паркирана на тясно място.

 

Ключови думи

Коментари

Пупи

Височък гараж требе

дебелян пеевский

Тоя е по-напържолял от мене, бе, Обама добре го храни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.