"Колеги, хайде да спрем с преструвките и манипулациите. Разбирам, че ви е угодно да представяте една простотия в посоката, в която вашите собственици ви подбутват, но преди да пишете за „неудобни и остри въпроси” на „цялата българска общност” в Лондон, е добре поне да проверите кои са тези хора и какво действително се случи в посолството."

Това написа в пространен фейсбук статус шефката на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова по повод различните видеоклипове и коментари за срещата на министър-председателя с българи в Лондон.

ПЪЛЕН ЗАПИС: ТОВА, КОЕТО НЕ ВИДЯХТЕ ОТ СРЕЩАТА НА БОРИСОВ В ЛОНДОН

Арнаудова споделя мнението си, че се е рзвил "добре организиран сценарий", който смятала, че е "запазена марка за една определена политическа прослойка в червен нюанс".

"Оказва се обаче, че методите на ДС, които можем да прочетем и в учебниците на КГБ, се използват и от все по-младите „отричащи” режима политици. За съжаление! И тази война на простотия, жълтини и низост вече минава всякакви граници."

Натам тя споделя впечатленията си като "свидетел на това цирково изпълнение":

"Задаващите „неудобни въпроси”, предварително написани на лист и старателно прочетени с викове и крясъци, са официални членове на отделни политически партии. Въпрос прочете както активистка на „Атака”, която разбирам, че участва в проруски групи, страници и профили във Facebook, така и вицепрезидентът на БСП Лондон. Ако изгледате все пак цялото видео, сами ще разберете, че 80% от присъстващите в посолството не се припознават с грозните подвиквания на още няколко младежи. Всеки, който е бил в залата има право на свободна интерпретация на събитията, всички останали – проверете „кой – кой е” и тогава правете изводи.

Признавам – беше добре устроена игра на нерви, която обаче не постигна своите цели. Планът на самодискредитация се провали. Приятна игра. Чакам ви в Израел!"

ЗАЩО НЕ ЧУВАТЕ ЛОНДОНСКИ ВЪПРОСИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ТЕЛЕВИЗОР