Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

673 481 подписа. Но това не са подписи. Това са 673 481 съдби... 673481 мечти. Затова държавата трябва да се съобрази с тези съдби и мечти. Това заяви тв водещият Слави Трифонов пред сградата на Народното събрание на бул. "Дондуков", докато от Инициативния комитет на шоуто му внасяха десетки сини папки с подписи с искане за провеждането на референдум.

Общественото допитване, което Трифонов предлага, е със следните 6 въпроса:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

"Колеги, вие сте чули за референдума? Той е от три месеца", каза вместо поздрав тв водещият, и заяви, че се надява сега медиите да отразяват народното допитване. 

 

 

Трифонов отбеляза, че са нужни 400 000 подписа и в момента,  според Закона за прякото участие на гражданите парламентът няма избор, освен да организира референдум. 

"Политиците нямат думата", отсече шоуменът. 

 

 

 

На въпрос дали планира влизане в политиката Трифонов се изсмя и каза:

"В какъв план, не мога да ви разбера - това, което правя в телевизионното предаване в момента също е политика, вие сега също правите политика. Питате дали ще се кандидатирам за президент или за министър-председател?"

 

 

 

 

"Примерно", отговори репортерка. 

"В момента има 673481 подписа, които ще бъдат внесени, и държавата трябва да се съобрази с волята на народа", повтори Трифонов, заобикаляйки отговора на питането. 

 

 

 

 

 

На питане на Клуб Z дали се притеснява, че въпросите могат да бъдат редактирани от депутатите, Трифонов заяви, че няма такова нещо. След тато репортерите обаче му дадоха примери с другите референдуми, той каза:

"Ако ги променят, ще си понесат всички последствия."

Клуб Z попита Трифонов и дали Недялко Недялков заслужава любовта му.

"Какво? Това са лични отношения, тях ще ги коментирам на 14-и февруари", отговори гологлавият телевизионер.

Ключови думи

Коментари

Валери Найденов

Днес опозиционната пропаганда е изпаднала до нивото на безпросветно тролство. Мероприятието в българското посолство в Лондон вместо културен жанр се превърна в хулиганство от стадионите, а Бойко Борисов отстоя като паметник на хладнокръвието и мъдростта сред тълпата от мърляви хуни. Той не направи нито един погрешен жест, не изпусна нито една необмислена дума. Изобщо цялата тролска критика срещу Бойко през последните години се отличава с безпомощно бездарие.

К.Кадийски (paste)

ГЕРБ е една от мимикриите на БКП. В столетната си история БКП винаги е използвала странични форми, под които да мимикрира. Завземат всичко, в което може да се скрият и да действат – дружеството на пчеларите ли не щеш, на трезвениците…, на есперантистите…, на стенографистите… Много важно, че на Миков партията ще се разкапе – тя живее в Бойкоборисовата партия. БСП умря, но ГЕРБ остана.

нъл тъй

Бойку е страхокръвен и празнодумен вожд!Но,дори и той не може да ти забрани да го обичаш,мадам В.!Наколенки,пантофи и обла уста-това си ти,валери-беновски получовек!

Pen40

Близо 700 хиляди балъци! Невероятно! Наистина няма какво да се сърдим, че държавата ни е на този хал - просто тя е такава, каквито са и гражданите й.

Пена

Пенчо бре, чети! Пенчо не чете. Пенчо, работи! Пенчо пак не ще. Пенча го мързи, гледа да лежи, ходи, та се май, търси да играй. Време се мина, Пенчо порасна, иска да яде, няма откъде.

Не долюбвам Трифонов и предаването му, но сега шапка му свалям за успешното събиране на подписи за референдум. Още повече, че почти всички въпроси за този референдум много ми харесват.

ееее

Този ще свърши като капута Бареков.

Иван

Една добра новина!

Имаме възможност да си кажем Думата!

Avatar

Ах, ти да видиш... а сигурен ли си, че някой иска да ти чуе тъпотиите? Ето ти нет - цял свят може да ти чуе думата, ако имаш какво да кажеш. Ама да харчим пак милиони, за да "чуем думата" на идиотите, си е живо разхищение!

123

Толкова ид...иоти на едно място не бях виждал. А начело баш ид ..иота.

дебелян пеевский

Голяма част от тия са силно вредни предложения, повтарят идиотщините на Роската, които ще обърнат Бг-то на полуфеодална държава.

......

Няма значение какви са въпросите.Важно е да бъдат питани хората,колкото по-често,толкова по-добре.Аз на половината въпроси ще отговоря с да,на другите с не...Така че,много добре.

Avatar

Да, най-полезно за държавата е през ден да питаме сульо и пульо. Атанас и Спас за мнението им по въпроси, от които си нямат и хабер.

****

Аз също съм 50/50, но много хора ще отговорят по инерция изцяло еднотипно и това е много лошо.

Брей какъв патриот, а за съдебната реформа и дума няма. Славчо, съдът реши- нама да ти мине номера, незаконен е оплачи се на арменския поп.

ddemi

Пич, прочети точка първа за референдума. Мажоритарен избор означава избор на хората, а не на ЦК на БКП и техните изчадия, които 30 години продължават да висят като воденичен камък на шията на всеки от нас. Само демократично избран парламент ще инициира реформите, които всички досегашни политически парцали игнорираха.

Отвратително. Станислав Трифонов е второто по ред нещастие над българския народ след Бойко Борисов.

Avatar

По вашия критерий излазя, че милион и сто хиляди, гласували за Борисов, не сме "българския народ", а 50 000 малоумника, гласували за Пърдан - сте?!? Че много малък народ сте бе джанъм, кажи-речи колкото овцете у Драгалевци. А и на акъл горе доле като тях го докарвате...

имате възможност да се изкажете по думата на трифонов, от вашата дума никой не се интересува.

Роудс

Учиндолският левент,е по-авторитарен от банкянския бабаит!Левента и бабаита,боравят с английският език по-добре от Шекспир и Байрон!Левентът,не носи чорапи,бабаита не носи обеци като левента.Бабаитът,чете книги,левента ги пише.Левентът,има повече гавази от бабаита.Бабаитът,има повече фенове от левента.Дано,Господ,не събере никога заедно, левента и бабаита,че ще ни се озъби насреща един празноглав и твърдоглав,двуглав сатрап!Дано.

Avatar

Аххх, ваша милост на български не можете да пишете, у английския на другите се огледахте! Аман от неграмотни лузърчета с претенции!

Май нещо не е ясно. Тук става въпрос за референдум, а не за това дали Слави Трифонов да е новия премиер. Ако иска, може да се яви на избори, не е забранено, нали? Но тук става въпрос за друго. Дискутирайте въпросите, включени в допитването - това е доста по-важно сега. Така че не се страхувайте от Слави толкова превантивно.

ozzy

И Бареков обикаля /без цензура ли беше, ама без пари не беше/,сега е ред н учиндолския чалгаджия. Въпросите за рефередум не коментирам.

Днес е добър ден за българската демокрация. А всички вие, които плюете тук, наведете си главата, защото и без това 50 и повече години сте свикнали дума да обелвате, което ви прави по-безлични и от дърветата в гората. Та така, плюйте си, както 50 и повече години плюете на масата вкющи, а сте социално скопени и обществено безплодни.

Радев

Браво на Слави. Явно трика с обявяването на недостигащите подписи свърши добра работа.

Парадокс

За мен, е по интересно колко ще участват,.....да видим !

камъче

Няма защо да се тревожите. Референдум ще има, но резултат от него - не! Гласувалите ще са по-малко от подписалите се и тогава Трифонов ще влезе в политиката. Жорж Ганчев, Бареков, дойде ред и на чалгаджията! Нешка е насреща!

Вълю

...и пожарникаря,личния от Банкя е тъдява!Не заборавяй и негУва милост,камък Стоянув!

Предстои да видим дали 673 481 човека, който да се подписали и ще гласуват!

Ужас!

Политиката е топло място за стари тарикати. Ние как да се откачим?

Този мил

Леко одъртял чалгаджия...Що не земе да се гръмне? Ще е направил поне едно добро дело в изпразнения си от съдържание животец.

По-сериозно

Като гледам въпросите, на първо четене за някои съм за, но за други съм остро против. Считам това за страшно и ми се струва, че някой се опитва да пробута нещо много зловещо между редовете, така да се каже. Защото повечето хора ще отговорят напълно еднотипно на всичките въпроси. Без мисъл. Затова аз съм твърдо против референдум с повече от един въпрос. Т.е. референдум -да, но едновъпросен. Многовъпросен референдум - категорично не. Поради тази причина съм твърдо ПРОТИВ учиндолския референдум. Иначе въпросите въобще не ме интересуват, като му дойде времето, ще помисля.

д-р Радева

Янаки Стоилов е направил такъв закон, че от референдум да няма смисъл. А Стоилов е най-великият юрист социалист.

нъл тъй

Янаки,е като Йода за BG НС!Янаки,е "хилядолетния" сокол на BG НС!Янаки,се "бори" за влизане в "Гинес"!Янаки...си е Янаки!Зъл дух в здраво,комунистическо тяло!ЯНАКИ!!!

mardafi

Барекоф не е капут - капута е гумено устройство с определена цел - Барекоф е олигофрен което е диагноза

Радо

Не е истина!! Може ли българите да са такива балъци? Колко пъти ще се хващате на същата кукичка! Ужас! Бареков II

Първо за президент, после за парламента. Не за победа, а в помощ на който плаща, нали продажник?

дежавю

.......и Съсела и Фикуса от село са тъдява.Не заборавяйте и негова милост селенчето Дудука.

Трифонич

Папуаси, пишете коя от шестте точки не одобрявате и защо??? Оставете тъпите си забележки за пред приятелите си. И аз не понасям учиндолския цървул, но под четири от шестте предложения се подписвам с две ръце

Прогноза: 2,3,4,5 -ДА ; 1 и 6 - НЕ. :)

ozzy

Бойко Борисов застанал пред огледалото в своя кабинет и попитал: - Огледалце, огледалце, я кажи – кой е най-успелият политик в България? А огледалото отвърнало: - Ти си, Деляне, ти си!

оззъ

Господи, колко си глупава!

Лало

Значи излиза така, че може и някой от Ислямска държава /за тях работят едни от най-добрите пиари/ да напише 6 точки за български референдум, а у нас да се съберат подписи, че и да гласуваме? Как може изобщо да го коментираме Слави Трифонов като обществен фактор? Каква репутация има този човек? Цяла сюрия селски курвета минаха през балета му и пак не можа да си намери другарка в живота. И само това ли е? Какво значи "политиците нямат думата"? А кой има? Къде по света има "пропагандно-комерсиално-политическо" шоу? Кой плаща масрафа?

Развеселен

голям Слави

Това е феноменално

Никой в новата история не е правил това! Браво Слави ...Над 75% от подписите са на млади хора. Това не е политически капитал ,а капитал на България. Щом 700 000 млади българи могат да се обединят в няколко точки ,лесно ще се обединят и за други неща. Кои са лошите например !?? Накъде да тръгнем .... кой са нашите български лидери !! Не мисля ,че Слви ще влезе в политиката , ала ще бъде човек от когото зависият нещата. Има в шаха редки ситуации на шах - шех ... бие топ и офицер. Това го прави един обикновен кон ...Слави държи в ШАХ цялата полирическа класа вече. Контактува добре с десни,леви ,центристи ......има поне 10 топ политически експерт в диапазон до 45 години!

дядо Илия

Не знам ка ще се гласува за тези въпроси - анблок или поотделно, но аз съм с положителен отговор само за два - за задължителното гласуване и за субсидията. Колебая се за отдалеченото гласуване, но за останалите твърдо НЕ!

:)

Опит за коментар по същество: Формулировката на 1-ви въпрос следва плътно препоръките на Местан за съответния въпрос на президента. Вероятностите са добре анализирани. 6-ти въпрос до голяма степен е аналог на 1-ви, но с по-голям популистки заряд. Има по-голям шанс от 1-ви. 2-ри и 5-ти въпрос са с най-голям популистки заряд и съответно с най-голям шанс за положителен отговор. Това също добре е анализирано. 3-ти и 4-ти въпрос повтарят въпросите на президента, тук вероятно ще има умора от темата, та шансовете не са големи. От друга страна 1-ви и 5-ти въпрос се "бият" логически - ако изборите са мажоритарни гласуваш за личност, а не за партия и съответно не могат да се преброят гласовете за конкретна партия. Кой ти гледа обаче. :) Обобщено, можем да се готвим за 120 дупетата, избирани пак пропорционално и орязани субсидии за партиите, които ще си го компенсират десетократно. :) Възможно е заедно с кметовете да избираме и МВР шефовете. За десерт - политическата ми оценка: Покрай тази инициатива ще се роди дубликатът на Симо Сакса. :)

ЕРГО

Класата и условията в България са "Връх на сладоледа" :))?? Значи в "Гръцкият ДЕМОС"...може с едно червено камъче да те разкарат от града ( въпреки че не си направил .. общо взето нищо ), като ...формулата е обществено неприемлив. Сега ще се разкарат с референдум !! Грешиш ако мислиш ,че пряката демокрация не може да бъде разширена за сметка на другите институции- парламент, конституционен съд и прочие. Може ....колко много може :)) Ето такива "заплетени умишлено" неща ,могат да бъдат елегантно решени. Да звучи Якубински , ама ситуацията е ИЛИ/ИЛИ ! Пък и не става дума за смърта на някого ,освен "политическо гилотиниране"!

антикомунист

Клубаци зетьови!Трием,а?!

s.djam

когато се трие, г-н антикомунист, остава името на този, чийто пост е изтрит. Не трием все още, макар че мнозина заслужават

Шест златни възможности българчетата да си го нахендрят сами. С обичайния ентусиазъм, който пазят за най-големите грешки.

socialen

Разликата в подписите на Борисов и Трифонов е в това, че Трифоновите не са фалшифицирани.

ozzy

Ти ли ги провери? ДЕБИЛ ПРОСТ!

socialen, ти у вас в мазето ли ги попълва?

Tisho

Немога да го понасям тоя мръсен комунист. Как въобще са събрали над 600 хиляди при положение че миналата седмица казаха че имат събрани 300 хиляди, и стана ясно че няма да е, а за една седмица още 300 хиляди? Нещо не ми се вярва тая работа.

намушкай се

Слави е комунист и лъжец. За 3 месеца събраха по малко от 300 хиляди, за оставащата по малко от една седмица събраха над 300 хиляди????? Мошеник и комунист. По скоро бих се намушкал с нещо от колкото да подкрепя долен комунист и лъжец!!!

Обратът в мача се случи благодарение на това, че бланката за подписите бе качена в интернет. Всеки можеше да си я принтира и да прати подписи чрез куриерски фирми. Ако бяхте следили какво се случва, щеше да видите как бяха затрупани с подписи след този акт.

СИЛАТА Е С ВАС

Никъде няма ред за тези близо 700 000 гласа по медиите !? Това е новина на годината . Слави вече струва колкото десетки политци , има пари изкарани честно, а сега такава армия ..!! Това са лоши новини за ОРКИТЕ. Мафиотите нямат много полезни ходове отук нататък ! Чалгарин , хомосексуализм , участник в накой преврат ...и това. През това време трябва да се създаде условия за комуникация на тази СИЛНА армия, за дискуси по региони . Темата за промянта и БОКЛУКА ,трябва да се разшири ! Една армия трбва да има тренировки , да воюва и така !На първо време могат да се елеминират медии на лъжата ! Нали разбирате ,че ако армията бъде призована да подари " интимен подарък на Недялко", ще получи поне 100 000 ! Такава армия може да промени ИНТЕРНЕТ пространството ;да създаде собствени платформи и да налага своите гледни точки. Всеки който не уважава това мнение ,може да бъде МИШЕНА на армията ,това важи и за институция ....ако се подиграват или не чуват народният вот. На ръба на закона и отвъд него ще бъдат действията , направено така че свободата е незаконна. Кой дава правото ли !?? СИЛАТА ...винаги е било така.

JEFF

Разликата в това е, че не е направено като в аферата Костинброд на Бареков, Манолова, Станишев и дпс а е направено уж сред хората.

Зад гърба му стояла ИСТИНАТА, а преди стоеше Илия Павлов!

Щом ще е по Гьобелс, да бъде

6.02.2016 г. "1996-97-ма ограбиха банките. 1998-99-та крадците бяха поканени да купят държавата, купиха я. 2000-01-ва хората решиха, че всяко различно е по-добре от това, което е. Симо Сакса ни оправи. ... 2014-та ограбиха КТБ и я фалираха. 2015-та VTB "продава" БТК. 2016-та СИК, пардон Лев Инс, иска да купи Виктория. Въпросът ми е "Кой е дубликатът на Симо Сакса?", който ще ни оправи."

Мрън -Мрън

Вземи събери 10 000/ 5000 подписа за куза. Пробвай за начало с референдум в малка община. Или май не можеш да убедиш и жената за нещо полезно !? Колкото за другото...то ще се изчисти ,ако изчистим БОКЛУЦИТЕ в СОФИЯ !!

Няма защо да се тревожите. Референдум ще има, но резултат от него - не! Гласувалите ще са по-малко от подписалите се, но важно е Трифонов ще влезе в политиката. Жорж Ганчев, Бареков, дойде ред и на чалгаджията! Нешка е насреща!

Немците са МНОГО ПРОСТИ - не правят референдуми, като например за смяна на Дойче марката с Еврото. Защото щеше да е негативен 99% референдум. АМА ОТ НАРОД НЕ МОЖЕШ ДА ТЪРСИШ ОТГОВОРНОСТ ЗА ГРЕШНО МНЕНИЕ! ! !

реалполитика

Слави видимо претърпя огромно развитие. Това не е онзи Слави ,който в годините на прехода ,за да оцелее се налагаше да прави компромиси с идеите си. В момента е един от стожерите на свободата и не ми остава нищо друго освен да му пожелая успех! Нека силата бъде с него ! Разбирам хората които са прекалено взискателни към морала и отношенията му с определени хора, впрочем при определено развитие на този проект като политическо представителство на гражданството ,екипът на Слави дължи отговори на незададени въпроси ,но пък светци няма.

аха

Певецът на мутрите,прислужникът на олигарсите.Охраната му е като на Пеевски,а парите му са от балъците ,които слушат чалга и гледат халтури. Това е моралния стожер на нашето общество.

хохо

Пич,толкова си противен ,и то отдавна ,че не мога да те гледам-а и-не те гледам естествено !

Буров

Буров е казал, че "каквото не може да се купи с пари, се купува с МНОГО пари!". А Слави се напълни с милиони от БТВ, изчерпа се и е скучен, та затова ще си купи влизането в политиката. КОЛКО СТРУВА АКЦИЯТА-ПОДПИСКА за референдум???

Чичо

Доста хора е подлъгал този простак...

неподписал

Станислав Тодоров Трифонов "Мълчи за бъдещето си", защото все още не му разрешават да каже, тъй като просто е много рано. Първо - не се знае колко са недействителните подписа в тази подписка, второ - как точно ще бъдат формулирани въпросите, трето - колко хора ще излязат да гласуват на референдума, и четвърто - какъв ще е резултата от референдума. Станислав мълчи за бъдещето си, но вчера призна нещо много важно - че "прави политика" в предаването си. Това вече е нещо съвършено ново, досега винаги, дори без да го питат, твърдеше, че предаването му е "просто едно шоу". :) Да е жив и здрав, да прави и шоу, и политика, но когато в Русе говореше пред студентите:" Да накараме депутатите да ходят с градски транспорт или с колело на работа!" и "Представяте ли си Цецка Цачева на колело?" добре би било да сподели дали самия той ще се откаже да бъде Водещ, с какво колело ще ходи където ще ходи и защо вместо Цецка Цачева например не му хрумна да каже: "Представяте ли си Пеевски на колело?"

Хората имат слаба памет с кого беше той като млад, с кого беше след това и с кого е сега. Важното е, че щом го дават по телевизията, значи е добър и прав. :D И аз съм млад и ми трябват пари, HO за разлика от него, за себе си мога да кажа, че не съм от "лошите в страшния филм". И не е щото "тъй пожела си съдбата", A щото аз искам така. :D :D :D

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.