"Кюрдите вече създават неизбежно държава. Те са поддържани от САЩ и Русия. Турция ще се срути. Тогава ще има нова Саудитска Арабия, Близкият изток ще е съвършено различен."

Това прогнозира днес през БНТ журналистът Тома Томов.

"Има няколко войни в момента - Русия срещу Турция, сунити срещу шиити. Готови сме за нова война", каза специалистът по Близкия изток.

Според него войната ще се води с ядрени оръжия.

"Те ще разчистят задръстените канализации на XXI век. В Белгия има ядрени обекти, и не само там. Ако джихадистите ударят, войната започва. Европа няма да може да спре бежанците. В Африка положението е потресаващо. Живеят с по 1 долар на ден. Като виждат как живеем ние, ще искат да избягат. Конфликтът север-юг ще се увеличава", прогнозира журналистът.

Той коментира и предстоящите избори в САЩ. Много е важно кой ще влезе в Белия дом. Никога светът от десетилетия не е бил толкова близо до войната.

"Обама е част от малцинствата. Както казва Берлускони, той е загорял. Той обаче не мина червената линия в Сирия. Сключи с Иран договор и с това спря войната. Следващите месеци отива в Куба, нито един американски президент не го е правил", изтъкна Томов.