От "Протестна мрежа" оповестиха първите си данни от изхвърлените на боклука документи от столичното следствие. Според организацията  опитите на главния прокурор Сотир Цацаров да неглижира проблема са неоснователни.

СЛЕДОВАТЕЛ ПОКАЗА ДВА КОНТЕЙНЕРА С УНИЩОЖЕНИ ДОКУМЕНТИ ЗА КТБ

Вече е получен имейл със спасените документи и сканирани части от тях.

"Измежду изпратените документи и части от тях има такива с оригинални подписи на няколко следователи, като се четат имената на Цеков, Вълчов и Станоев. Има и множество документи с неунищожени лични данни, което е грубо нарушение на всички правила за опазването им.

В изцяло запазен изхвърлен документ има описи на приложени документи и други материали (флашки, дискове и т.н.) по делото КТБ, за което Цацаров отрече да е изхвърляна каквато и да е документация.

Любопитен документ е разпечатката от обявен конкурс за атестация на прокурори и следователи с ръчно нанесени бройки до всяка позиция".

Това казват от "Протестна мрежа". От организацията поясняват, че това са само едрите парчета от намерените документи. Новината за тях се появи след разкритията на следовател Бойко Атанасов, че в следствието има "шпиц команди", които работят под ръковдството на главния прокурор. Дни след това бТВ показа препълнен контейнер с изхвърлени документи – резултат от “извънредна работа” през уикенда.

КЪДЕ СА ИЗХВЪРЛЕНИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА КТБ? ПРИ ДОБРОСЪВЕСТЕН ГРАЖДАНИН