Вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов обяви в Хасково, че партията ще номинира кандидат-президентската си двойка през май или юни. И от думите му за пореден път се разбра, че това няма да е сегашният държавен глава Росен Плевнелиев.

"Партия ГЕРБ ще си има свои кандидати за президент и вицепрезидент. Те ще бъдат обявени през май-юни, защото в момента все пак трябва да отдадем необходимото уважение към сегашния президент", заяви Цветанов.

След това леко снизходително той обясни, че сегашният държавен глава е управлявал в трудни времена, на които последните парламентарни избори през 2014 година сложили край и "довели до устойчивостта, която имаме днес".

"Мога да ви уверя, че кандидатите ни за президент и вицепрезидент ще бъдат най-добрите и ще получат широка обществена подкрепа, не само от нашите структури, но ще бъдат добре възприети и от други политически формации и разбира се преди всичко от обществото, защото то е основният работодател при назначаването на президент и вицепрезидент. Ще се подготвим много добре", разясни Цветанов на срещата на предприемачите от ГЕРБ в южния град.

Той подчерта и че правителството на Бойко Борисов работи изцяло в полза на обществото. Примерът за това бил, че 1,3 млрд. лева са предвидени по Оперативна програма „Конкурентоспособност“.

"Цветанов призова бизнесмените от ГЕРБ да се възползват от европейските програми, които ще разширят техния бизнес, но да не забравят, че това е възможно, благодарение на усилията на кабинета "Борисов", съобщава пресцентърът на управляващата партия.

След това той акцентирал и върху видимите резултати.

"Сами виждате колко по-бързо се стига до Хасково по АМ „Марица“ – това дава по-голяма възможност на бизнеса да инвестира тук. Преди местната власт беше затворила вратата за бизнеса в Хасково. Убеден съм, че ще Ви бъдат от полза усилията на сегашната местна власт – в лицето на кмета Добри Беливанов и на областния координатор на ГЕРБ Делян Добрев. Трябва да споменем и програмата за енергийна ефективност – това е една добра политика, насочена към хората. Тази програма има своето сериозно бъдеще, тя дава шанс за активно участие в процесите на малкия и средния бизнес", добавил още Цветанов.

Според него ГЕРБ е единственият самостоятелно представен политически субект в България.

"Полагаме усилия да създадем устойчивост, да поддържаме баланса и да преодолеем популизма. Ежедневно правим компромиси, защото нашата отговорност е много по-голяма от тази на другите партии. Ако не се намери диалог, няма как да се води политика. Затова ГЕРБ трябва да се държи отговорно и не може да слиза на тона на говорене, в който някои искат да ни въвлекат", добавил той.

От пресцентъра на ГЕРБ уточняват и че Цветанов бил категоричен, че партията "се движи само и единствено от националния интерес и нищо не може да я отклони партията от правилния път на развитие".

"Неясни политически субекти, които са в управление и в опозиция – такова нещо в Европа не може да се случи. И ние няма как да ги възприемаме сериозно", казал още Цветан Цветанов, явно визирайки разкраченото положение, в което се намират ДСБ.