Някой сети ли се да се пошегува, че покрай ‪#‎orlando‬ трябва да пишем "je suis gay" и става малко конфузно? Страшен майтап, а! Конфузно стана и за всички расисти-хомофоби, защото им се налага да изберат страна между ДАЕШ и гей общността. Дано някоя лампичка там светне.

Аз не съм гей, но някои от най-обичаните ми приятели са. Гарантирам ви, че всеки един от вас има поне по един хомосексуален роднина, приятел или колега. Може да не го знаете и ако щастливо разправяте вицове за пеераси никога и да не го научите, но е така. Та човек е такъв, какъвто е. Както на мене ми увисва ченето при вида на определен вид брюнетки, така други пък харесват собствения си пол. Get over it.

Въпреки всичкия напредък напоследък, да си гей продължава да е тегаво - както в семейна, социална и професионална обстановка, така и като физически опасности навън. Терористичният акт срещу гей клуб създава страшно много ужас за страшно много хора.

Но по-важното е друго: тероризмът продължава да се случва. Голяма част от него е свързана с ислямистка идеология, друга - не. В Америка през месец по някой бял "объркан млад мъж" отстрелва по 20-ина души. Всичко това е подпомагано от може би най-страшната терористична организация в света, ‪#‎NRA‬, която съвсем открито блокира всякакво разумно законодателство за контрол над оръжията в САЩ. NRA няма нищо общо с исляма.

Сред ужаса и кървищата изпълзяват всякакви мерзавци и зоват да си купуваме още пищови, да мразим мюсюлманите, да мразим гейовете (които нали сами са си го заслужили), да се страхуваме и да вярваме само на грубата сила. Никой от тези мерзавци няма решение на проблема с тероризма. Ние не просто трябва да спрем да ги слушаме, трябва да ги заглушим, защото врявата им пречи да се намерят правилните решения.