Премиерът вкара президента и военния министър в унизителен обяснителен режим поради страх и елементарен популизъм. 

(Същият страх и популизъм, които - проявени от БСП - сега носят на България загуба от над милиард лева...)

БОРИСОВ, РУСИЯ, ТУРЦИЯ И ЕДНА ФЛОТИЛИЯ В ЧЕРНО МОРЕ (ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Българският национален интерес и икономически просперитет изискват засилена отбрана, обща политика по сигурност и икономическа стратегия в района на Дунав и Черно море. Само такава политика може да привлече мащабни инвестиции в пристанищна инфраструктура, търговия и производство, без които Северът и Североизтокът на страната ще продължават да западат.

Румънският президент Йоханис показа защо страната му просперира - защото правителството й не се колебае да проявява тази смелост и дори да упражнява регионално лидерство. Липсата на съгласуваност и зле прикритите противоречия в българската позиция поставиха страната ни в унизително положение. И което е по-лошо - попречиха дори да се обсъждат теми, важни за националната сигурност и икономиката на изостаналата Северна България.

ОГНЯН МИНЧЕВ: ТОВА Е НОВ ФОРМАТ НА СТАРАТА ТУРСКА АМБИЦИЯ ЗА ХЕГЕМОНИЯ В ЧЕРНО МОРЕ

ХРИСТО ИВАНОВ: НЕ С РАКЕТИ И ТАНКОВЕ, ДОСТАТЪЧЕН Е И ГАСТРОЛ НА ИМПЕРСКИЯ БАЛЕТ

Позицията на премиера Борисов (съвпадаща с тази на БСП и ДПС) и мълчанието на ПГ на ГЕРБ свидетелстват за липса на всякаква стратегическа мисъл за национален интерес, регионална политика и икономическо развитие.

И показват, че ГЕРБ не е и не може да бъде геополитически гарант на интересите ни. И обясняват както липсата на подкрепа за действащия президент, така и нежеланието за общ независим десен кандидат.

---

Коментарът е от фейсбук профила на Радан Кънев. Заглавието е на Клуб Z.