Повече британци искат да напуснат Европейския съюз - това показват последните социологически изследвания на много от изданията на Острова. Едно от последните допитвания показва 46% за напускане, 39% за оставане.

Същевременно, все още между 10% и 16% от жителите на Обединеното кралство не са решили как ще гласуват следващия четвъртък.

Друг вид "проучвания" обаче показват различна картина - според залозите в най-големите британски брокерски агенции, повече британци явно искат да останат в ЕС. Или, казано другояче, ако заложите на "оставане", ще спечелите доста по-малко, отколкото ако сложите пари на "напускане".

Всъщност, според данни на Ladbrokes от 15 юни, шансът за напускане е 38%, а за оставане - 62%. Ето и коефициентите на други топ брокери:

 

За оставане на Великобритания в ЕС:

SkyBet, BoyleSports, Betdaq, Matchbook - 1.571

888sport, Unibet - 1.545

Bet365, Betfred, Sportingbet, Paddy Power, Stan James, Ladbrokes, Coral, William Hill, SportsWinner, Betfair, 32Red, Marathon, Betfair Exchange - 1.53

BetVictor, Betway  - 1.5

Т.е. ако заложите 10 паунда, че Великобритания ще гласува за оставане в ЕС, то ще получите между 15 и 15,71 паунда. Доста по-добра доходност предлагат залозите в полза на напускането. Това означава, че букмейкърите преценяват тази възможност като по-малко вероятна. А техните проучвания задължително трябва да са по-прецизни, защото става дума за много пари.

Ето и коефициентите За напускане на ЕС:

32Red, 888sport, Unibet - 2.35

Skybet, Boyle Sports, SportingBet, Stan James, Coral, SportsWinner - 2.375

Bet365, Betfred, BetVictor, Paddy Power, Ladbrokes, William Hill, Betfair, Betway, Betfair Exchange, Betdaq - 2.5

Matchbook - 2.625

Тук потенциалната печалба е по-голяма, т.е. рискът да изгубите всичко е по-голям.

За сравнение с Евро 2016 - коефициентът за победа на Германия в мача срещу Полша е 1.6, но ако рискувате да заложите на Полша, то ви очаква коефициент от 7.4.