Един от членовете на руския мотоклуб "Нощните вълци", които имат репутацията на подкрепяни от президента Владимир Путин се оказа, че е словак. Това стана ясно от репортаж на Нова ТВ от Бургас, където руските рокери пристигнаха днес.

АТАКИСТКАТА ТАШЕВА: РОКЕРИТЕ НА ПУТИН ВСЪЩНОСТ СА... АМЕРИКАНСКИ

Именно рокерът от Словакия, който не се представи, застана пред камерата, за да обясни каква е целта на посещение на мотористите в България. На не много добър руски той заяви, че те са просто "мотобратя", които много се радват, че са дошли в България. Във всеки един град, където има загинал руски войник, "Нощните вълци" ще засадят дърво.

"Всички сме за мир, ние сме мотоциклетисти", каза рокерът.

Той допълни, че е бил в Крим, където е участвал в мотошоу, на което са се събрали над 2 500 мотористи.

Представител на бургаските рокери обясни, че има световни правила за етика и поведение между мотористите. За това те били длъжни да посрещнат "Нощните вълци".

Пристигането на "Нощните вълци" у нас стана повод за  ожесточен спор между блогъра Асен Генов и бившия депутат от БСП Страхил Ангелов в студиото на Нова ТВ.

Генов бе убеден, че словакът е пуснат пред камерите, защото това е "част от мимикрията".

"Нощните вълци са финансирани от руското разузнаване, имат връзки с криминалния свят в Русия. Самите те са определят не като рокери. Те казват, че са руски мотоциклетисти, "ние отвоюваме отнети от Русия територии". МВнР трябваше да имат позиция, че са нежелани. Затова пускат някакъв словак, да се представи, че сме просто рокери. Прибрали са знамената със сърпа и чука и ще ги развеят на Шипка, "Александър Невски"..."

Това заяви Генов.

Ангелов започна да му отговаря, като не се обърна с него по име, а го нарече "този"

"Не съм този", заяви му Генов.

"За мен си този", упорит бе Ангелов

"За мен вие сте просто сириеца", не му остана длъжен Генов.

Като депутат в предишния парламент Ангелов бе на инициирано от него посещение в Сирия, където изказа подкрепа за режима на Башар Асад.

"Трябва да пиете някакви лекарства", отвърна му Ангелов.

След което изказа своята позиция по отношение на "Нощните вълци":

"Какво лошо има, че са дошли някакви хора с мотори и ще минат през България? Ще поднесат цветя на Шипка, където са загинали техни сънародници. Каква е ползата за България от цялата тази конфронратция? Има 400 000 руски граждани, които имат имоти в България. Това са хора, които продължават да идват тук, продължват да харчат пари. Не виждам нищо трагично, не разбирам тази истерия".

Генов пък се похвали, че той самият знае добре руски и с удоволствие чете руски поети и руска класическа литература. Но допълни:

"Руската държава финансира тази групировка, която е част от един много по-голям геостратегически план на Русия. Славянският свят е част от доктрината на Кремъл за руския мир. Сценарият Крим е напъно възможен по българското Черноморие".

Генов изтъкна, че Русия е в много лоши отношения с 2/3 от славянския свят.

Още докато говореше Ангелов започна да му опонира:

"Защо има толкова руски имоти? Защото само те искат да ги купуват. Защо толкова яростно вие искате да влошите отношенията между нашите две държави? Те са православни християни".

Генов се ядоса, че Ангелов не го оставя да се изкаже.

"Вие ще говорите върху мен ли, над мен? Ще вкарате хомозадявки ли?", попита Генов.

"Гей-парадът мина", припомни Ангелов.

Генов все пак допълни, че руските рокери налагат руската експанзионистична концепция за великата руска цивилизация.

Организацията на посещението на "Нощни вълци" -  "Славянски свят 2016"  - да тръгнат няколко лъча, които да прекосят 12 държави. Една от спирките е България. У нас посещението им ще започне от Бургас, като те ще посетят Шипка, Троянския манастир, Рилския манастир.