Депутатът Гроздан Караджов и бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков са две от имената, които са номинирани като кандидат-президенти от Гражданския съвет на Реформаторския блок. Това каза във Велико Търново заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов. Той също е част от съвета.

Иванов поясни, че Караджов и Трайков са почтени, евроатлантически ориентирани и надпартийни кандидатури. Обсъждането на номинациите ще продължи до 20 юли, след което ще бъдат представени за одобрение на Председателския съвет и на Изпълнителния съвет на РБ.

Зам.-шефът на парламента смята, че дискусиите между ГЕРБ и БСП за датата на президентските избори цели да отвлече вниманието от имената, които се спрягат за вота. Според Иванов кандидатът на ГЕРБ ще бъде политик, чиято първа буква на малкото име, съвпада с първата буква на второто му име. Иванов обаче отказа повече уточнения.

Според Иванов БСП и АБВ ще се представят силно на президентските избори, ако заложат на утвърдена надпартийна кандидатура.