Районна прокуратура – Етрополе ръководи разследване за извършено хулиганство, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София. Разследването се провежда от полицията в града и е за "извършени на 27.08.2016 г. пред манастир „Св. Троица“ в района на община Етрополе непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото".

Според държавното обвинение около 16 ч в събота първо е възникнал скандал между Христо Стоичков и фоторепортера Борислав Тошев заради опита от страна на последния да заснеме сватбеното тържество на дъщерята на Стоичков. Първият разпитан свидетел е Петър Димитров – шофьор в „Транспорт сервиз“ ЕООД.

Според свидетеля, докато той се намирал в управлявания от него автомобил на паркинга пред манастира заедно с фоторепортера Борислав Тошев, който следвало да заснеме за медията сватбеното тържество, към тях се приближил Христо Стоичков с настояване да му предадат направените записи на телефоните си, след което нанесъл няколко удара по лицето на шофьора Димитров, пишат разследващите.

Друг мъж се опитал да отвори задната врата на автомобила, където седял фоторепортерът Тошев. За да избяга, шофьорът потеглил назад, вследствие на което ударил друг спрял автомобил. От органите на КАТ е съставен акт за установяване на административно нарушение.

По разследването е разпитан като свидетел и фоторепортерът Тошев, който обаче първоначално не предал на разследващите направения запис под предлог, че не е сигурен дали се е съхранил.

От държавното обвинение допълват, че е назначена съдебно-медицинска експертиза за уврежданията на Петър Димитров, както и за механизма на причиняването им. Полицейските органи ще трябва още да установят всички очевидци на случилото се, които да бъдат разпитани за изясняване на случая.

Прокурорите ще преценят правната квалификация на деянието, т.е. - по кой член от НК да подведат Стоичков, след приобщаване към материалите записа в мобилния телефон на Тошев, както и свидетелските показания и писмените доказателства.

Днес в студиото на Нова тв двамата пострадали фоторепортер и шофьор казаха, че ще съдят легендарния бивш футболист и по граждански ред.

Досега няма коментар от Стоичков или негов представител.

От наши източници обаче научихме, че той отдавна лети към САЩ и до няколко часа ще е в дома си в Маями, Флорида.