Христо Стоичков е нападнал екип на вестник "България днес" и пребил шофьора на редакционната, съобщи сайтът на вестник „24 часа“.

Инцидентът е станал до Етрополския манастир, където днес е била сватбата на едната дъщеря на футболиста – Христина, с хърватина Лука Белич. Шофьорът на вестника бил с подуто лице, синини по цялото тяло и сцепена устна. Той направил опит да избяга и да се спаси като дал газ на задна скорост. Тогава ударил една от колите на гостите на Стоичков.

"Когато пристигнахме, полицай ни насочи към задния паркинг на манастира, където имаше и автобус с гости. Зад нас караше и Стоичков. Не сме излизали от колата. Направих няколко кадъра. След това излезе отвътре и се насочи към нас. Придружаваше го негов приятел. Помолих шофьора да заключи колата отвътре, защото знам за характера на г-н Стоичков. Тогава той му нареди да отключи с доста груб тон. После застана пред колата така, че не можехме да потеглим. Искахме вече да си тръгнем", разказва фотографът на "България днес“.

Тогава легендарният футболист Христо Стоичков започнал да обижда и да псува журналистическия екип. Колегите го помолили да ги пусне. Той обаче им наредил да излязат от автомобила. След това отворил вратата на колата и започнал да бие шофьора с юмруци и ритници.

В един момент, както вратите бяха отворени, шофьорът даде газ и потеглихме назад. Ударихме се в кола на някой от гостите на сватбата", разказва фотографът.

Полицай се опитал да успокои Стоичков, но безуспешно.

След това на място пристигнал екип на "Пътна полиция" заради блъснатата кола. По-късно нападнатите са дали показания в местното районно полицейско управление.

Преди осем години Стоичков нападна фоторепортера Любомир Асенов, когато се опитал да го снима в ресторант в Барселона.