Станимир Стоилов разпространи официално съобщение до медиите, в което обяснява защо си е тръгнал от "Ботев" (Пловдив) и се сбогува с привържениците на "канарчетата", на много от които не успя да се хареса.

Както вече ви информирахме Мъри подаде вчера оставка, тя бе приета днес, а заедно с него от Пловдив си тръгва и Димитър Димитров-Херо, назначен само преди два дни за спортен директор. 

Вижте съобщението на Стоилов до медиите:

"От днес, по мое изрично желание, не съм треньор на Ботев (Пловдив). Пътищата ни се разделят, но аз съм убеден, че с този собственик големите успехи са неизбежни. Казах, че не искам да видя още един проект съсипан и дано моето оттегляне допринесе в положителна посока за развитието на клуба. В Ботев наистина се прави нещо голямо. Ще помня само хубавите моменти, европейския рейд с шест мача без нито една допусната загуба. Пълният стадион и усмихнатите лица. Не се срамувам от представянето в първенството, Ботев се върна в елита, научи се да печели важните мачове и се превърна във фактор, с който всички се съобразяват. Моята визия за футбола е такава, че няма как да съжителстват заедно един тъжен от случващото се треньор, поставени под напрежение футболисти и вечно недоволни фенове. Ясно е кой е излишният! За доброто на всички, слагам край на агонията".