Веднага след телевизионния дебат с кандидат-президентите Красимир Каракачанов, Трайчо Трайков, Ивайло Калфин и Веселин Марешки, „Маркет Линкс“ проведе експресно телефонно проучване сред 800 пълнолетни българи, които са следили предаването.

Въпросът е само един:

Кой се представи най-добре?

Красимир Каракачанов е получил симпатиите на 24,7% от зрителите, според които той се е представил най-добре. Втори в това допитване е Ивайло Калфин с 15,2%, трети е Веселин Марешки – с 11,4%, а четвърти е Трайчо Трайков – 7%.

Кандидатите на ГЕРБ и БСП – Цецка Цачева и Румен Радев, не уважиха зрителите и не присъстваха в студиото. Те обаче присъстваха като холограми и другите участници можеха да задават въпроси. Отговори не последваха, но част от зрителите са оценили именно „участията“ на Цачева и Радев като най-добри.

Румен Радев е получил 3,8% одобрение от зрителите, а Цецка Цачева – 2,2%.

Почти 36% от зрителите са отговорили, че не могат да определят победител в дебата.

Телевизионният сблъсък обаче почти не променя намеренията на зрителите за гласуване. Почти 80% казват, че представянето на кандидатите не им влияе, докато само 21,4% са отговорили, че дебатите са повлияли върху решението им как да гласуват.

Анкетата е проведена по поръчка и финансирана от bTV.