Кметът на Бургас Димитър Николов е разпоредил на общинската администрация да провери размера на неплатените сметки за ток и вода на стадион "Черноморец" в кв. "Акациите" и от утре да започне изплащането им до пълното изчистване.

Целта е до средата на декември детско-юношеската школа на "Черноморец" постепенно да се завърне на стадиона, който от дълго време е спорна територия. Идеята е арената да бъде частично реновирана и приведена във вид за използване поне до окончателното решаване на казуса със собствеността.

Днес момчетата от две възрасти от ДЮШ на "акулите" имаха трудности още при влизането на стадиона, което се осъществи заедно с кмета. Оказа се, че няма ток и вода - спрени са заради неплатените сметки. За капак и съблекалните бяха заключени, та се наложи футболистите да се събличат в полеви условия, по пейките край терена на студа.

Малките футболисти направиха двустранна игра, като преди нея си направиха снимки с Димитър Николов, с шефката на дирекция "Правна" в община Бургас Златина Георгиева и с няколко общински съветници.

Останалите седем отбора от школата днес тренираха отново в "Спортен център Славейков" в едноименния квартал. 

Младите футболисти на "Черноморец" се завърнаха днес на стадиона си.

Казусът със стадион "Черноморец" тлее от години, след като се оказа, че конфликтите между акционерите - бизнесменът Митко Събев и община Бургас, не могат да бъдат преодолени.

Преди седмица общото събрание на ПСФК "Черноморец (Бургас)" взе решение да се започне процедура по фалит на дружеството. Проблемът е, че във фирмата влиза и стадионът като актив, който може да бъде загубен под натиск на кредитори, да бъда разделен на парчета и евентуално застроен с жилищни сгради, офиси или промишлени обекти.

За да не се трупат задължения, сдружение "Бъдеще за Черноморец", фенове и общественици взеха решение да бъде регистриран ФК "Черноморец 1919", където се преместиха абсолютно всички отбори от ДЮШ. Така "Черноморец" продължава като финансово чист клуб, а старото дружество контролира имотите.

Как обаче ще се развият събитията около най-старата бургаска спортна марка, ще се разбере в началото на 2017 г.

Конфликтът между Митко Събев от една страна и феновете, сдружението, треньорите и родителите от школата от друга, доведе до решение на Събев да изгони всички от стадиона. Днес обаче с посредничеството на кмета на града Димитър Николов бе направена първа стъпка към завръщането на "акулите" в родния им дом.

Онзи ден ветерани на "Черноморец" и фенове излязоха на протест пред общината с искане въпросът с арената да се реши в полза на клуба. Имаше и шествие, в което се включи и кметът.