Светослав Стойков е името на мъжа, брутално изритал жена по стълбите на берлинското метро, съобщи тази сутрин Нова тв, като се позова на свои източници в германската столица.

Той е роден в Добрич, но живее на семейни начала с жена във варненския ромски квартал Максуда.

Стойков е на 26 години и има богато криминално минало. Според източниците на Нова тв той многократно е залавян и съден за кражби, грабежи и хулигански прояви. Предполага се, че за последно е бил у нас преди около месец.

Роднини на партньорката му обаче споделиха пред Нова тв, че и двамата са в момента в Германия, откъдето се обаждали всеки ден.

Светослав Стойков рита жената в метрото.

В понеделник стана ясно, че в Берлин е задържан мъж, който според юридическата терминология е свидетел на престъпление на метростанция “Херманщрасе", извършено на 27 октомври. Тогава група млади мъже слизат по стълбите на станцията и един от тях рита в гръб млада жена. Тя пада и си чупи ръката. Мъжете спокойно се изтеглят, като единият съвсем спокойно прибира изтървана от нападателя бутилка от бира.

В началото се заговори, че нападателите са неонацисти, а жертвата - сирийка. Задържаният обаче се оказа българин.

Във вторник берлинската прокуратура съобщи, че са идентифицирани всички четирима от групата. Всички се оказаха българи, при това с роднинска връзка помежду си.