За нов инцидент с българин в чужбина, този път в Испания, съобщи Нова телевизия.

40-годишен наш сънародник е арестуван заради жесток побой над местен младеж. Агресивният нашенец е работил като охрана в клуб в Мурсия.

Драмата настъпила, след като 28-годишният Андрес Мартинез излязъл от заведението да пуши и ритнал бутилка, която се ударила във вратата на клуба. След като загасил цигарата си, се опитал да се върне в клуба, но сънародникът ни не го допуснал.

Очевидци твърдят, че бил отведен на площада, където охранителят го ударил. В резултат на побоя, мъжът е в кома с опасност за живота заради тежка фрактура на черепа.

Българинът е задържан от полицията. Свидетели успели да снимат с телефони боя, но въпреки това сънародникът ни твърдял, че не е удрял никого.

Само преди дни гръмна друг случай на агресия от страна на българин, този път в Берлин. Камера в метрото показа как мъж на име Светослав Стойков рита без причина млада жена по стълбите на метрото в Берлин и тя си счупи ръката. Случаят се разчу, а по-късно стана ясно, че агресорът може да получи пет години затвор за нанасяне на телесна повреда.

Роднините му, които са били с него във въпросната вечер, най-вероятно ще се отърват без присъди дори и по обвинение за неоказване на помощ на човек в нужда, тъй като счупената ръка не е травма, застрашаваща живота, смятат германски издания.