Ридли Скот, британският режисьор, известен с „Пришълецът“, „Блейд Рънър“, „Гладиатор“ и „Марсианецът“, заяви, че никога не би направил супергеройски филм. Пред „Диджитал спай“ 79-годишният Скот обясни, че жанрът просто не е неговото нещо.

Режисьорът отказал няколко предложения за работа в жанра, пише „Гардиън“.

„Не мога да повярвам в тънкото, ефирно въже, на което стъпва не-реалността на ситуацията на супергероя“, обяснява Скот.

Режисьорът допусна, че „Блейд Рънър“, научно-фантастичната класика от 1982-а с Харисън Форд, не е напълно несходен с днешните супергеройски филми, но добави, че той може да се похвали с елементи, които в тях липсват.

„Като се замислиш, „Блейд Рънър“ наистина е комиксов – коментира Ридли Скот. – Той е мрачна история, разказана в нереален свят. Почти можеш да поставиш Батман или Супермен в този свят, в тази атмосфера, с изключение на това, че аз имах дяволска добра история, а те – никаква.“

И обобщи:

„Киното в основната част е доста лошо“.

Продължение на „Блейд Рънър“, режисирано от Денис Вилньов и с участието на Райън Гослинг в главната роля, предстои да излезе през октомври тази година. В момента Скот поставя последните щрихи на своя „Пришълецът: Завет“ – той следва историята след „Прометей“ (2013) и преди тази от оригиналния „Пришълецът“ (1979). Премиерата е през май.

Площад Славейков