"Смятам, че е добра фигурата премиер на страната в служебния кабинет. Поне досега за проф. Огнян Герджиков няма човек, който да се е изказал негативно. Смятам, че това е един добър избор."

 С тези думи председателят на ПГ на ГЕРБ и на изборния щаб на партията Цветан Цветанов коментира назначаването на бившия председател на Народното събрание и професор по право за служебен премиер. Снощи президентът Румен Раден подписа укази за разпускане на парламента и насрочване на предсрочни избори и за назначение на проф. Огнян Герджиков за министър-председател.

Цветанов обаче не хареса толкова датата за предсрочния вот - 26 март. 

„Това беше желанието на БСП, те го заявиха още в самото начало и няма как президентът Радев да не се съобрази с тях. Все пак той е излъчен от тях и те си приписаха цялата победа”, заяви той.

От ГЕРБ предлагаха изборите да се проведат седмица по-късно - на 2 април. Освен от левицата обаче и депутати от Реформаторския блок, който е в управлението с ГЕРБ, предпочитаха по-ранната дата, посочена и от президента. 

Цветанов заяви още, че ГЕРБ са напълно подготвени за предстоящия предсрочен вот, а в момента подготвят секторните си политики. Подготвя се и обиколка на страната за представяне на новата управленска програма. Освен това така ще се мобилизират и партийните структури за изборите, смята Цветанов.

"Убеден съм, че при един действителен сблъсък на идеи, на политически платформи и на управленски програми българските граждани ще могат да направят правилния избор”, каза още шефът на депутатите от ГЕРБ.