Бившият началник на отбраната Константин Павлов е получил поканата си да влезе в листите на ГЕРБ с SMS за среща в централата на бившата управляваща партия, сподели самият той в интервю за Нова тв.

През седмицата стана ясно, че той ще води листата на ГЕРБ в Пловдив-област. Генералът напусна армията през декември с аргумента, че иска да даде възможност на новия президент и върховен главнокомандващ Румен Радев да избере човека, с когото да работи.

Попов бе категоричен, че когато е пускал рапорта си за напускане на армията, не е имал никакви намерения да влиза в политиката. Факт е обаче, че още през лятото, когато БСП номинира Румен Радев за кандидат-президент, Борисов намекна, че и той има подръка подходящ армейски генерал – именно Константин Попов. Днес той заяви, че към онзи момент това била шега.

"Не влизам в политиката заради генерал Радев. И в други листи ще участват генерали", допълни бившият началник на отбраната.

Но допълни, че често се е разочаровал от политиците. После каза, че и преди поканата от ГЕРБ е имал "подмятания от най-различни партии". А защо е избра партията на Борисов, отговори така:

"Най-верният критерий за избор е кой, какво е направил. По времето на Борисов се направиха неща, което могат да се видят и пипнат".

Попов не смятал да става професионален политик. Но на въпрос дали би станал следващия военен министър отговори, че ще приеме, ако има стабилно правителство.