"Не виждам нищо лошо."

Така лидерът на СДС и доскорошен министър на икономиката Божидар Лукарски коментира вливането на музиканта Светльо Витков и партията му "Глас народен" в редовете на Реформаторския блок.

"Аз съм изключително доволен от събирането с колегите от "Глас народен", защото те вкарват свежа нотка в нашия консерватизъм. С какво Светльо Витков е по-добър от Радан Кънев? Разбрал е, че е време за обединение, а не за разединение. Това, което му харесва в РБ, е, че той е дясно формирование и не е лидерско. От "Глас народен" взеха дейно участие в програмата, която представихме в събота. Има неща, с които те са интересни", допълни Лукарски.

Колкото до приемането като коалиционен партньор на Земеделския народен съюз на Румен Йончев той обясни, че реформаторите ще преговарят с всекиго в сферата дясно-център.

"Идеята за тези коалиции не беше моя. Но аз съм доволен", повтори Лукарски.

Попитан защо блокът не се е обединил с Христо Иванов или Радан Кънев, лидерът на СДС посъветва водещата да пита тях, а не него.

Въпросът защо това обединение не успя напълно не е към Реформаторския блок. Докато на Христо Иванов му прави чест, че заяви, че иска да участва сам на изборите, при "Нова република" ми се струва, че егото се оказа по-силно от желанието за обединение, не пропусна да атакува радан Кънев Лукарски

Колкото до настоящото служебно правителство, Лукарски смята, че неговата работа е предимно да организира изборите. Но то създава впречатление, че ревизията на предшествениците му е по-важна. Той е категоричен, че кабинетът на Огнян Герджиков работи за БСП

Самият Лукарски заяви, че не дава оценки за себе си. Вместо него ги дават цифрите на икономиката, развитието на индустрията, откриването на нови работни места по негово време.

На забележката, че преките инвестиции в страната ни през 2016 г. са се сринали с 60 на сто, Лукарски отговори, че тези данни не са окончателни.

Накрая доскорошният икономически министър заяви, че няма отговор на въпроса дали след предсрочните избори ще бъде съставено правителство.