Петдесетина граждани се събраха на протест пред сградата на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) на бул. "Княз Александър Дондуков" в София, където на закрито заседание днес ще бъде взето окончателното решение за повишаването на топлинната и електрическата енергия. 

Членовете на КЕВР бяха посрещнати на влизане в сградата със скандирания "Оставка" и "Душмани". Протестиращите искат КЕВР да не вдига цената, както и да отмени повишената вече с близо 30 на сто цена на природния газ от 1 април. Недоволството им е и срещу повишаването на цената на водата с 18% от априлОчаква се цената на топлинната енергия да се повиши между 20 и 30 на сто, в София - около 23 на сто. Това е резултат от поскъпването на газа от 1 април с 29.64%.

Протестиращите блокираха движението по булеварда и се стигна до затварянето му. Гражданите искат и президентът Румен Радев да се намеси в разрешаването на проблема.
При протестиращите дойдоха общински съветници в Столичния общински съвет от групата на БСП като новоизбрания депутат Александър Симов. От БСП искат КЕВР да отмени решението си за увеличение на цената на природния газ с 29,64% от 1 април.

Протестът не мина и без присъствието на Йоло Денев, който даже седна на трамвайните релси, за да спре движението.