Здравей, Сара,

Преди всичко Джаред и аз не можем да изразим благодарността си, че откликна толкова бързо и ще имаш възможност да гледаш децата тази вечер. Когато Александра те препоръча и каза, че е болна, знаехме, че ще си супер. Джаред е много горд, че ще получи тазгодишната награда Приятели на Приятелите на Враговете на Враговете на Израел и щеше да се съсипе, ако не можех да отида с него.

Има само няколко неща, които трябва да знаеш:

Дъщеря ми е на пет и трябва да си ляга в осем и половина. Може да гледа половин час телевизия преди това, но само толкова. И трябва да я наблюдаваш дали наистина си мие зъбите.

Тригодишното ще отмалее самичко около седем. Ако поиска корнфлейкс, задължително му дай от обикновения, а не от този с ябълка и канела – той е за дядо му.

За най-малкото – разтворила съм храната в шишето, в хладилника е, но задължително я затопли (провери температурата върху китката си, преди да му дадеш). Памперси и мокри кърпи има в стаята му.

Доналд е на 70 г. Обикновено си ляга в два или три сутринта, но не се притеснявай, със сигурност ще сме се върнали дотогава. Може да гледа Fox News колкото си иска. Ако започне да крещи по телевизора, просто не му обръщай внимание. Децата са свикнали с това, а стаите им са шумоизолирани.

Но ето и най-важното нещо: Не трябва да му разрешаваш да пише в туитър след 9 ч. вечерта. Когато му го кажеш, той ще подвикне например как „Хората казват, че съм велик в туитър!“, „Часът е само осем – всички часовници са неточни!“, както и „Аз не туитвам. Аз пращам съобщение до 26,4 милиона души!“. Не се хаби да спориш. Просто му вземи телефона. Ако мрънка, че си „много нечестна“, припомни му, че ще съжалява, ако разбера какво е правил.

Понякога, докато гледа Fox News, му идват „наистина брилянтни идеи“ и си въобразява, че може да ти нарежда да ги изпълниш. Преди три седмици той каза на Александра – само за една вечер – да „поръча парашутисти, които да изпишат във въздуха „Ислямът вони“ над Кабул“, да „национализира Холивуд“, както и да „накара Пентагона да изисква от всички войници да носят вратовръзки „Тръмп“ и ботуши „Тръмп“. Алекс обеща да се погрижи на сутринта. Разбира се, тогава той вече бе забравил всичко :-)

Ако приятелят му Стив се обади (Стив Банън е основател на сайта за сензационни новини "Брайтбарт", началник на стратегическия отдел в Белия дом, който за кратко бе и член на Съвета по национална сигурност - б.р.), кажи му да звънне утре. Ако Стив каже, че е спешно и става дума за разтурването на държавната администрация, премахването на паралелната държава или прочистването на Държавния департамент, кажи му да звънне на техния приятел Рейнс (шефа на администрацията на Белия дом – б.р.).

И нещо също важно: нека Доналд прочете 32-страничния доклад „Разбиване на екосистемата и хабитатния разпад в резултат от проникване на физиологичен разтвор в Югоизточните влажни зони на Флорида“ (или поне най-важното, което съм подчертала), както и „30-годишната прогноза за растежа на паричната маса“ на Федералния резерв. Ако каже, че вече ги е чел – което със сигурност ще каже, без да ги е чел – кажи му, че ако ги прегледа набързо, може да поиграе „Легендата за Зелда“ още един час и да си вземе една вафла. Те са в хладилника – но само една.

Ще се върнем около един или един и половина. Ако Доналд каже, че иска да излезе да се позабавлява, кажи му, че утре има натоварена програма – среща с посланика на Етиопия, да уволни работещите в Националния център по океаните и атмосферата, както и да се включи в „На живо от Белия дом“ по Ей Би Си.

Хиляди благодарности, Сара! Ако огладнееш, вземи си каквото искаш (но да не види, че ядеш от неговите вафли).

Ха-ха,

Иванка

...

Сатиричният текст е на американския писател Елис Уайнър. Публикуван е в "Ню Йоркър".