Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Турските власти арестуваха над 1000 полицаи днес по обвинение, че са „прикрити имами“ и са инфилтрирани представители на Фетхуллах Гюлен.

До момента сме задържали 1009 прикрити имами в 72 провинции. Това е важна крачка за Република Турция. Операцията продължава“, обяви вътрешният министър Сюлейман Сойлу в Анкара.

В операцията са участвали 8500 полицаи. Мишена са били представители на ФЕТО в полицията. Турската държава нарича мрежата на живеещия в САЩ проповедник ФЕТО – Терористичната организация на Фетхуллах Гюлен.

Това е най-масовата акция срещу гюленисти от месеци насам. Президентът Реджеп Тайип Ердоган обвинява Гюлен, че стои зад неуспешния опит за преврат на 15 юли 2016 година, когато загинаха 249 души, а 2200 бяха ранени.

В месеците след това властите арестуваха 40 хиляди души и уволниха над 120 хиляди, сред тях военни, полицаи, учители и чиновници. Всички те бяха обвинени за връзки с Гюлен.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.