"Лидл интернешънал" изразява дълбокото си извинение за обидата, причинена от графичните изображения на продуктова линия Eridanous, и потвърждава, че дизайнът на опаковките ще бъде променен във възможно най-кратък крок".  

Това пише в съобщение до медиите българското подразделение на германската верига супермаркети.  

През изминалата седмица християнската цивилизация изпадна във възмута от "политкоректната" маркетингова стратегия на "Лидл", която е премахнала  кръстовете на една от знаковите църкви на остров Санторини, за да я използва за своя реклама в седмицата на гръцките стоки в магазините си. 

Междувременно стана ясно, че този етнически толерантен модел на опаковките датира поне от 2005 г., но едва сега германските медии, а по веригата и българските им колеги, са забелязали заличаването на религиозни символи. 

"По никакъв начин не сме имали намерение – и никога няма да имаме такова в бъдеще – да изразяваме каквито и да било идеологически или политически гледни точки чрез нашите продукти или опаковките им. Ние продаваме продуктите с марка Eridanous в магазините Lidl в цяла Европа от няколко години и през този период опаковките претърпяха поредица от различни графични разработки. Отстраняването на направената грешка в настоящия вариант на дизайна на опаковките е наш категоричен приоритет, с който ще се заемем незабавно", допълват от "Лидл". 

 

"Екипът на "Лидл" България изпълни поетия ангажимент към българските граждани и изпрати към централата на компанията и екипа, разработил етикетите, техните коментари и реакциите им в тяхната пълнота, интензитет и сериозност, с цел да предизвика решения в посока коригиращи действия на централно ниво", изтъкват още от местното ръководство на компанията.