"Не пипайте Антон".

Под това название от няколко дни във фейсбук съществува страница в защита на Антон Тодоров. Вчера той подаде оставка като депутат на ГЕРБ заради скандала със заплахите, отправени в студиото на Нова тв.

"Вчера бяхме Делян, днес сме Антон утре кой ще сме? До кога ще сме някой не трябва ли да сме едно цяло? Какво и кого чакаме за да бъдем единни и да застанем смело до избора си, А ТОЙ Е ГЕРБ КАТО ЕДНО ЦЯЛО и не трябва да позволяваме да се откъсват части от него". (правописът е запазен - б.р.)

Това е написала в групата Таня Иванова. Дани Йорданова пък обяснява:

"Групата е създадена в подкрепа на истината! Няма да позволим некадърници да ни отстрелват един по един! Няма да позволим да заглушат гласа на Антон Тодоров! Свободата на словото е за всички!

Истината за комунизма трябва да бъде изучавана в училище!"

Пламен Герчев пък го е ударил на горещи молби:

"Моля ВИ господа и дами от парламентарната група на ГЕРБ в НС. Не приемайте оставката на Антон Тодоров. Единствено и само той за сега в групата ви назоваваше нещата с истинските им имена и казваше истината на БСП...такава каквато е тя. А БСП не обича да и казват истината. Не обича, защото истината е горчива и болезнена на тях. Не правете грубата грешка да се подведете по бобслея на БСП и да им уйдисвате на водената от тях компроматна война. Вярно, г-н Тодоров има рязък език, но.....е откровен и винаги говори само истината и до с доказателства.

Не усещате ли дали и господа от ГЕРБ, че БКП и ДПС искат да ви разбият като партия. Не виждате ли, че в тази игра на компромати, са се включили и нашите платени джурналя.

Гласувате ли със "ЗА" оставката на Антон Тодоров, предавате 1,2 милн. български граждани, гласували за ГЕРБ. А това неминуемо ще доведе до отлив на симпатизантите ви, и на следващите избори ви гарантирам, че ще ги загубите и ще сте върнали Мафията на власт. Точно това цели и БСП и ДПС.

Това ли искате г-да и дами от ГЕРБ.

Защитете Антон Тодоров, така както направихте и с още един достоен човек, като Делян Добрев.

Не позволявайте Мафията и комунистите да управляват отново България.

Дано се вразумите, дами и господа от ПП на ГЕРБ".

Подобна група във фейсбук имаше и в защита на Делян Добрев. Той подаде оставка като депутат заради обвинения в роднински назначения в Хасково. Оставката му обаче в крайна сметка не бе приета от парламента.