Днес Софийска районна прокуратура (СРП) е повдигнала обвинение на Ангел Бончев за това, че на 25.10.2017 г., около 17.00 ч. в хидропарк „Казичане“, гр. София се заканил с убийство на сина си Бончо Аврамов.

Това става ясно от съобщение на прокуратурата. Бончев е заредил законнопритежаван пистолет „Глок“ и го насочил към единия от наследниците си с думите „Ей сега ще те гръмна като куче!“

Това заканване е възбудило у Аврамов основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144 ал.3, вр. ал.1 от НК., пишат още от държавното обвинение (закана за убийство, която в неквалифицирания тежък състав предполага до 6 г. затвор, б.р.)

Спрямо Ангел Бончев е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 500 лв. от прокурор.

Бившият президент на футболен клуб "Литекс" Ангел Бончев бе задържан в столичното Осмо РПУ, съобщиха по-рано днес медии.

Бончев има двама синове - Бончо и Ангел-младши.

Ангел Бончев бе една от жертвите на бандата на "Наглите" за отвличания. През 2008 г. съпругата му Камелия бе похитена, докато даваше откуп от 397 000 евро за него.

При отвличането на жена му той бе освободен и трябваше да преведе на фондация „Утре за всеки" 157 000 евро, за да спаси съпругата си. Впоследствие той заведе гражданско дело и съдът реши, че откупът трябва да бъде върнат на семейството от организацията, тъй като е даден под натиск. "Утре за всеки" се оказа с изпразнени сметки и без имущество.

Затова Бончев опита да си търси парите от "Аюрведа Рейки" и ИСУЛ, които според адвокатите му също са се облагодетелствали. Според внесения в съда иск "Утре за всеки" предоставя парите на Бончев на "Аюрведа Рейки". Тези суми са вложени в реконструкцията на имот, собственост на болницата. Делото обаче е прекратено.

След развръзката с отвличанията жената се разболя от рак и почина през 2012 г.