Григор Димитров и останалите финалисти на сингъл и двойки на турнира в Лондон се събраха снощи на галавечер в крепостта "Тауър". Тенисистите се позабавляваха преди началото на мачовете в неделя.

Както е известно, за първи път в кариерата си Григор стигна заключителната надпревара на ATP при мъжете за годината заедно с други седем звезди начело с Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Те бяха представени един по един, позираха за снимки, всеки каза по няколко думи... Имаше звездни селфита. Българинът реши да се позабавлява и интервюира един от приятелите си в тура - Маестро Федерер.

"Сезонът ми дотук минава великолепно, каза първата ни ракета. - Всичко върви както трябва, щастлив съм, че споделям този момент с останалите играчи."

Бяха раздадени награди. Надал получи приза за № 1 за годината. Федерер пък грабна три отличия - за любимец на феновете, за спортсменство, носещо името на Стефан Едберг, и за "завръщане на годината".

Асовете на двойки взеха своите награди, както и най-добрите турнири в тура на ATP за 2017-а.

Надпреварата в Лондон започва в неделя с мачовете Роджър Федерер - Джак Сок и Александър Зверев - Марин Чилич. В понеделник са срещите от другата група: Доминик Тийм - Григор Димитров (начало не преди 16 часа) и Рафаел Надал - Давид Гофен.