"Севиля" и "Ливърпул" направиха зрелищно 3:3 в един от предпоследните мачове в четири от групите на Шампионската лига. Така английският гранд пропусна да си осигури класиране за фазата на елиминациите.

Пропусна и още нещо - да си върне на андалусийците за поражението на финала на Лига Европа с 1:3 през миналата година.

А "Ливърпул" водеше с 3:0 още в 30-ата минута с попадения на Роберто Фирмино (2) и Садио Мане. Домакините бързо върнаха интригата след почивката, Бен Йедер вкара в 52-ата и 59-ата минута от дузпа.

Последваха минути, в които и двата съперника можеха да отбележат голове. Течаха последните секунди на продължението, когато Гуидо Писаро направи 3:3 след ъглов удар.

Другият мач от групата също бе решен в самия край - "Марибор" изравни тогава за крайното 1:1 срещу "Спартак" (Москва) като гост. Ивелин Попов започна като титуляр за руския тим и игра малко повече от час, получи жълт картон.

Така "Ливърпул" води с 9 точки, следва "Севиля" - 8, "Спартак" - 6 и "Марибор" - 2.

В група F убедителният лидер "Манчестър Сити" спечели минимално с 1:0 срещу "Фейенорд". И тук имаше късен гол - Рахийм Стърлинг реализира едва в 88-ата минута. В същото време "Наполи" спечели класически срещу "Шахтьор" (Донецк) - 3:0.

"Сити" е лидер с 15 пункта, "Шахтьор" е с 9, "Наполи" - 6, а "Фейенорд" още не може да счупи нулата.

"Бешикташ" и "Порто" завършиха 1:1, което се оказа достатъчно за турците да си осигурят плейоф догодина. Головете паднаха още до почивката. 

"Ред Бул Лайпциг" запази шансове за второто място с убедителен успех като гост на "Монако" - 4:1. 

"Бешикташ" събра 11 т. и е недостижим на върха. "Порто" и "Лайпциг" имат по 7 в битката за втората позиция. "Монако" е с 2 точки.

Всичко е ясно вече в гр. Н. "Тотнъм" направи пореден впечатляващ мач в Европа, като обърна "Борусия" (Дортмунд) с 2:1 като гост. Обамеянг откри за германците в 31-ата минута. Хари Кейн изравни в 49-ата, а 76-ата Сон осигури 3-те точки за "шпорите" и първото място. Те натрупаха 13 т.

"Реал" (Мадрид), който трудно вкарва в първенството си, се отпуши на терена на "Апоел" (Никозия) - 6:0. И закръгли актива си на 10 т. "Борусия" и "Апоел" водят битка за третото място с по 2.

А и Кристиано Роналдо е като "Реал" - скоро не се е разписвал в Примера дивисион, но не пропуска в Европа. Снощи той заби два гола и вече има 98 попадения за "Реал" в Шампионската лига. Ако се броят попаденията му и за Суперкупата, той вече има 100 само за Кралския клуб в Европа.

Само за тази календарна година Кристиано 18 пъти е опъвал мрежите - никой друг в историята не го е правил повече, дори Лео Меси.

Тази вечер се играят срещите в останалите 4 групи.