Опитът за орязване на партийните субсидии за извънпарламентарните партии, който мина успешно през Комисията по бюджет и финанси в парламента, накара "Глас народен" да се обърне към всички "братя по съдба" - тоест извънпарламентарни партии, с обща оферта - "Да се продадем на българските олигарси".

През миналата седмица бюджетната комисия изненадващо и без дискусия и мотиви прие предложение на депутати от "Воля" на Веселин Марешки държавната субсидия на парламентарните формации през 2018 г. да остане по 11 лв. на глас от последните избори, а за прескочилите 1%, но не и 4-процентовата бариера, партии тя да е 11 пъти по-ниска - 1 лв. на глас. Практически догодина това засяга само една формация - "Възраждане", защото партиите, участвали в коалиции и невлезли в парламента, нямат право на държавни пари - по закон.

Предложението, което предстои да се гласува окончателно в пленарната зала, създава опасен прецедент - в момента "потърпевша" за 2018 г. и до следващия парламентарен вот може да е 1 формация, но в бъдеще могат да са много повече. Затова и от "Глас народен" излизат с инициативата. И извън иронията - с призив този път да не са разединени срещу акцията по идея на "Воля" и реализираща се от ГЕРБ, БСП и ДПС.

Ето и самата оферта в три точки:

Скъпи колеги от извънпарламентарно представените партии,
Обръщаме се към Вас с предложение, на което не можете да устоите –

“ДА СЕ ПРОДАДЕМ НА БЪЛГАРСКИТЕ ОЛИГАРСИ.”

Предлагаме Ви да се обединим с цел получаване на по-атрактивна цена и конкурентоспосбност на политическия пазар.

СРЕБЪРЕН ПАКЕТ

Политическа партия с наложено име и без структури; 1 публикация в периодичния печат. 
Цена: по договаряне

ЗЛАТЕН ПАКЕТ

Коалиция от 3 до 5 партии със запомнящо се име; 5 публикации в периодичния печат и онлайн медии; 1 пост в социалните мрежи с поне 100 лайка; 1 тв участие; едно протестно шествие с над 150 души и 10 лв. хонорар на човек за участие.
Цена: по договаряне

ПЛАТИНЕН ПАКЕТ

Коалиция – обединена десница и евентуално участие на някои леви извънпарламентарни формации; 5 тв участия; 20 публикации в онлайн медии и социални мрежи; 2 протеста пред Парламента, включващи замеряне на сградата със сезонни зеленчуци и малотрайни колбаси.

Бонус: безплатно шествие по избрана от клиента тема и маршрут, придружено от скандиране “ОстаФка”/“Мафия”/“Долу”.
Цена: по договаряне

Забележка:
Предложените пакети са на месечна база, без вкл. ДДС. и е добре да бъдат в български лева.

Моля да имате предвид, че описаните пакети биха могли да бъдат предложени и на партиите от статуквото – ГЕРБ, БСП и ДПС.
Предвид гореописаното, искаме да Ви напомним, че действията, които предприемат партиите от 44-тото НС имат една цел и тя е да унищожат съществуването на извънпарламентарните политически формации. Това ще се случи много по-лесно и бързо, ако сме разединени.