Тенис турнирът от категория АТП 250 през февруари в София има нов генерален спонсор и това е дубайската компания "Брандплюс". Тя заменя турската фирма "Гаранти Коза", името на която стоеше на надпреварата още от времето, в което бе "Турнир на шампионките" за жени.

Догодина е последното издание от 3-годишния договор с АТП. Надпреварата ще се нарича само "София оупън". Датите са 4-11 февруари, а залата - "Арена Армеец". Григор Димитров ще защитава титлата си на родна земя.

Смяната на спонсора е изненада за мнозина, но не и за хората, свързани с организацията на най-престижното състезание по тенис, което се провежда в България, научи Клуб Z.

От "Гаранти Коза" се забавили с превеждане на необходимата такса за организиране на турнира. Това принудило Българската федерация по тенис и държавата да реагират и да потърсят нов партньор.

А в края на октомври "Гаранти Коза" даде пресконференция в елитен столичен хотел, на която потвърди ангажимента си и обяви нещо като своеобразно начало на кампанията за третия по ред мъжки турнир. Тогава бе пуснато видео на Григор Димитров, в което първата ни ракета заяви, че ще се завърне в "Арена Армеец" през февруари. По нищо не личеше - не и "пред хората", че "Гаранти Коза" напрактика ще се откаже.

Смяната "по висините" по никакъв начин няма да се отрази на участието на третия в световната ранглиста при мъжете.

На този етап обаче не може да се каже дали турнирът по това време на годината ще продължи да се провежда в България или мястото в календара на АТП ще получи друга дестинация.

Оказа се, че "Брандплюс" всъщност представлява "Дубай дюти фрий", която притежава правата за въпросните дати в графика на АТП.

"В качеството си на компанията, която представлява собствениците на АТР събитието от категория 250, започващо на 4 февруари 2018 г., ние от Брандплюс потвърждаваме, че събитието ще се състои в гр. София и представяме името на турнира - "София Оупън 2018, заявява директорът на компанията Барат Годхинди в съобщение до медиите.

- Изказваме цялата си благодарност на досегашния генерален спонсор Гаранти Коза и партньор Коза Уърлд оф Спортс. Ние ще организираме събитие от най-високо ниво с ръководството на изключително опитния и уважаван турнирен директор Пол Макнами и неговия международен утвърден екип. Събитието разполага с финансовата подкрепа на няколко сериозни, значими и големи партньора, с които ще се гарантира успеха на спортно събитие на 2018 г. в София. Очакваме да видим всички в зала "Арена Армеец София" от 4 до 11 февруари 2018 г. и да станем свидетели на страхотни емоции на Централния корт.”