Най-малко петима български тенисисти ще участват на турнира "Диема екстра София оупън" (4-11 февруари), съобщиха организаторите. Димитър Кузманов, Александър Донски и юношата Адриан Андреев получиха "уайлд карти" за основнаха схема, а Александър Лазов и Александър Лазаров за квалификациите.

Чака се решението на Григор Димитров, който прави процедури на рамото си в Монте Карло. Гришо е шампион от миналата година. До края на седмицата той трябва да обяви дали ще играе пред родна публика или не.

Най-добре класираният наш тенисист в световната ранглиста след Димитров - Димитър Кузманов, спечелилият право като шампион от държавното първенство на закрито Александър Донски и талантливият Адриан Андреев ще се включат директно от основната схема на сингъл в зала "Арена Армеец". 

През декември Андреев спечели титлата на турнира "Еди Хер" в САЩ, който е сред най-престижните надпревари в света за юноши и девойки до 18 години.

„Това е великолепна възможност за българските тенисисти и най-вече за младия Адриан Андреев, който ще направи своя дебют в основната схема на АТП турнир точно в България. Пожелаваме му всичко най-добро“, заяви турнирният директор Пол Макнами. 

Александър Лазов и Александър Лазаров получиха „уайлд карти“ за квалификациите на турнира.

За първи път в тригодишната история на "София оупън" и трите „уайлд карти“ за основната схема и две за квалификациите се дават на родни тенисисти.