Катастрофата на Ума Търман по време на снимките на филма "Убий Бил 2" е една от най-големите ми грешки, призна легендарният режисьор Куентин Тарантино. Той реагира на обвиненията на актрисата отпреди няколко дни, че бил като садист, защото я накарал сама да заснеме сцена с опасно каране на кола вместо каскадьор.

"Това е едно от нещата, за които най-много съжалявам в живота си. Фактът, че не проверих втори път трасето, по което трябваше да мине Ума, е една от най-ужасните ми грешки", обяви Куентин, цитиран от Би Би Си.

Той обясни, че е карал сам в едната посока, но после при снимките е накарал Ума да мине по обратния път заради по-добрата светлина. Тогава той не осъзнал възможната опасност. Ума Търман катастрофирала в дърво и получила силни болки в шията и коленете. Виновна за инцидента била и монтираната върху колата камера.

В интервю пред сп. "Дедлайн" Тарантино отрече нарочно да е поставил в опасна ситуация своята муза Ума Търман. Актрисата твърдеше, че режисьорът е застрашил живота й, като я е накарал да шофира автомобил в лошо състояние по опасен път, припомня БТА.

"Тя трябваше само да шофира, никой от нас не си е мислил, че става дума за каскада!", защити се Тарантино. Той си призна, че навремето може би е трябвало да вземе предпазни мерки, но просто не се бил сетил за тях.

И добавя:

"Бях щастлив, че тя ще може да се справи сама и няма да има никакви проблеми. Казах й, че може да го направи. Ума отговори "Ок". Защото ми вярваше. Защото ми се доверяваше. Казах й, че всичко ще бъде наред и тя е в безопасност. Но грешах."

И признава:

"Това беше най-тежкият случай в живота ми, тъй като срина доверието в мен!"

Според него участъкът бил прав и нямало скрити завои.

"Не я накарах насила. Тя влезе в колата, защото ми вярваше. Доверяваше ми се", повтаря и се оправдава Тарантино.

Актрисата коментира думите му в инстаграм.

Тя е доволна, че той "дълбоко съжалява за историята с катастрофата и й дава възможност да хвърли светлина след толкова години върху събития, които за жалост никога няма да могат да бъдат оценени справедливо". Ума написа още, че е "горда, че Куентин е признал за инцидента, въпреки че това може да му причини лична вреда".