Биатлонистите ни записаха задни класирания в преследването при мъжете (12,5 км) и жените (10 км) на зимните олимпийски игри в Пьончан, Южна Корея.

Шампион на силния пол стана един от фаворитите - французинът Мартен Фуркад, който пропусна само една мишена от четирите стрелби. Среброто е за Себастиан Самуелсон (Швеция), а бронзът за Бенедикт Дол (Германия).

Фуркад грабна първата си титла след разочарованието в спринта вчера.

Красимир Анев завърши 45-и с цели пет грешки на рубежа, Владимир Илиев е 46-и (7 грешки), а Антон Синапов остана 60-и, последен, с 8 пропуска с пушката.

Както и ден по-рано в спринта, българите отново направиха доста грешки в стрелбата, което им попречи да заемат по-предни места. Пак имаше силен вятър, затруднил всички по трасето. 

Малко преди това Емилия Йорданова се класира на 55-о място от 58 състезателки в дисциплината преследване на 10 км при жените. Единствената ни представителка в старта направи 6 грешки в стрелбата, което се отрази на постижението й.

Втора олимпийска титла в Южна Корея спечели германката Лаура Далмайер. Преди два дни тя триумфира първо в спринта. И днес влезе в историята, тъй като никоя друга преди нея не е печелила двете дисциплини на олимпиада.

Далмайер сбърка веднъж на рубежа. Тя не остави никакъв шанс на съперничките си. Битка имаше за второто и третото място, заети съответно от Анастасия Кузмина (Словакия) и Анаи Бескон (Франция) след финален спринт.

Двете пресякоха финала на близо 30 секунди от Далмайер.