Паркирането в "синя" и "зелена" зона в София днес ще става срещу такса 2 лв. на час в първата и 1 лв. във втората, съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Заради обилния сняг в понеделник и вторник зоните не работеха. Днес обаче паркирането не е безплатно.

"Центърът за градска мобилност предупреждава, че условията са зимни и призовава гражданите, които могат да не използват своите автомобили, да не го правят. Буферните паркинги на метростанциите работят и са безплатни за хората, които пътуват с метрото. Основни паркинги пред големи обществени сгради също са отворени за паркиране при зимни условия", казват още от столичното дружество.

Автомобилите, които в момента са оставени в "синя" и "зелена" зона, след като два дни тя беше безплатна, а и доста автомобили са просто заровени под снега, няма да бъдат санкционирани и собствениците им няма нужда да пускат SMS за паркиране, уточниха още от ЦГМ. За паркиране трябва да платят само новопоявилите се в зоните превозни средства. Освен таксите важат и ограниченията - престоят в "синя" зона е до 2 часа, а в "зелена" - до 4 часа.