Беларуската прелъстителка Анастасия Вашукевич, известна повече като Настя Рибката, поиска политическо убежище в САЩ, съобщи Радио "Свобода".

Това поиска и руснакът Александър Кирилов, известен също като Алекс Лесли.

Преди месец опозиционерът Алексей Навални уличи олигарха Олег Дерипаска, че е подкупил руския вицепремиер Сергей Приходко със скъпа яхта и компанията на красивата Настя.

Тя и Лесли се намират в момента в затвора в Тайланд, където бяха арестувани миналата седмица. Те са убедени, че животът им е в опасност.

Доверено лице на Лесли предало негово писмо до американското посолство в Банкок. В него руснакът твърди, че двамата с Настя Рибката избягали в Тайланд заради шума около разследването на Фонда за борба с корупцията (ФБК) на Навални. Блогърът разкри, че красавицата е била на яхтата на Дерипаска заедно с него и Приходко.

"Молим за политическо убежище, помощ и защита - колкото се може по-бързо, защото разполагаме с много важна за САЩ информация и сериозно рискуваме живота ни", се казва в писмото според телевизионния канал "Дожд".

Сексгуруто твърди, че те имат доказателства във вид на снимки, видео и аудиозаписи за "престъпления на руското правителство". И са готови да предадат материалите на САЩ в замяна на помощ.

Кирилов, Вашукевич и още няколко души бяха арестувани в тайландския курорт Патая на 26 февруари.

В профила си в инстаграм красивата прелъстителка пише, че е похарчила всичките си пари за внасяне на залог, след което тя и Лесли били пуснати. След това обаче двамата отново били арестувани и според Настя Рибката това станало заради намесата на ФСБ.

Преди два дни Вашукевич заяви, че ще разкаже за намесата на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г. Тя обаче така и не е дала доказателства.