Фенове на ЦСКА-София организират акция в подкрепа на своя кумир Фернандо Каранга във фейсбук. Това продължава вече повече от денонощие, след като дисциплинарната комисия на БФС наказа за 1 мач и глоби с 6000 лева бразилеца заради размахания надуваем фалос и жеста с рязането на глава след дербито с "Левски" (1:0) в неделя.

"Официална група за ЦСКА" е най-голямата платформа на цесекарите в социалните мрежи с над 31 хиляди души.

След обявяване на санкцията на Каранга (пропуска мача с "Ботев" Пловдив на 31 март или 1 април от втората фаза на Първа лига) десетки запалянковци публикуват снимки (има и видеа) с жеста на голмайстора и хаштага #АзсъмКаранга.

Някои са си сменили и профилните снимки с такава на латиноамериканеца. Включили са се привърженици на ЦСКА-София от цял свят, цели семейства, жени и деца...

Под постове фенове предлагат жестът на Каранга, който между другото е популярен по цял свят на футболни мачове, да залегне в хореография на сектор "Г" за следващото дерби с "Левски" (предстоят още четири тази пролет).

Припомняме, че "червени" и "сини" размениха пиперливи декларации заради проявите на Каранга и неговото наказание. "Левски" сезира дисципинарната комисия на БФС, последва санкцията и обръщения на двата клуба.