Футболистът на ЦСКА-София Фернандо Каранга се извини на пресконференция за действията си след мача срещу "Левски" (1:0). Както е известно, бразилецът бе наказан да пропусне един мач и глобен с 6000 лева заради това, че направи жест с рязане на глава и размаха надуваем фалос с шал на "сините". "Червените" спечелиха с негов победен гол.

В дните след сблъсъка се разрази поредна битка между двата клуба с декларации.

Днес Каранга получи наградата си за футболист № 1 на 26-ия кръг на Първа лига в Пресклуб "България" на ст. "Васил Левски".

"Ако гледате реално, при моите голове в Бразилия винаги съм се радвал по различен начин. Това го правя цял живот. Сега не знам защо толкова много неща се казаха за радостта ми. Но за мен е нормално и всичко е приключило, започна Каранга - превеждаше му Даниел Моралес, един от помощниците на Стамен Белчев в ЦСКА. - Ще помня гола, който вкарах на "Левски", а не странични неща. Следващия път, като отбележа, няма да се радвам. Ще внимавам повече. Решили са да ме накажат, но аз няма да коментирам това решение. И няма да променя всичко заради едно наказание."

"Съжалявам, че стана така - продължи голаджията. - Всичко е плод на емоции. В случая малко прекалих. Съжалявам, че съм обидил някого. Извинявам се. Моята работа на терена е да радвам феновете. И като вкарам гол, се радвам. Ако това пречи на някого... не знам. Не мисля, че съдиите имат специално отношение към мен, но пък някои от тях не са на ниво. Това обаче не е моя работа. Има провокации към мен от началото на първенството. Стамен Белчев и Гриша Ганчев ме успокояват и казват да бъда по-умерен. И аз се старая да бъда такъв, защото съм важен на терена, не извън него."

Каранга добави, че писанията за негов трансфер през лятото не му влияят. Има си хора, които се грижат за неговите интереси. Той има доверие и на клуба, а накрая ще се вземе решение, което да удовлетворява всички страни.

Фернандо Каранга обясни, че музиката е важна част от живота му. Затова слушалките са на главата му преди всеки мач - така се концентрира. А след победи музиката е за забавление, тогава нападателят танцува.

"Всички мачове са важни - завърши Каранга. - Целта ни във всички двубои е победата, не само за тези с "Левски". Успехът в този мач ни дава повече увереност."