"Ботев" (Пловдив) обра най-важните награди в анкетата "Футболист на футболистите", в която гласуват играчите и треньорите от професионалния футбол в България. 

За играч №1 на стилна церемония беше определен Тодор Неделев от "канарчетата". Негови подгласници са Мартин Камбуров ("Берое") и Фернандо Каранга (ЦСКА-София). Първи сред треньорите пък е Николай Киров ("Ботев"), а тройката допълват Александър Томаш ("Берое") и Илиан Илиев ("Верея" и "Черно море"). 

Николай Киров (вляво)

Както се вижда, в тези листи няма представители на "Лудогорец" и "Левски".

ЦСКА-София също грабна две купи. Фернандо Каранга, който очаквано не присъстваше, бе отличен с приза "Трифон Иванов" за мъжество и характер. Кирил Десподов пък е най-добър млад състезател, а зад него в този раздел са Антонио Вутов ("Левски") и Серкан Юсеин ("Ботев" Пловдив).

Най-прогресиращ млад играч е Андреа Христов ("Славия").

Наградата за цялостен принос към футболната игра (това е точната формулировка) е присъдена на Георги Петков ("Славия"), а друг ветеран - Мартин Камбуров ("Берое"), отнесе приза за "Постижение за историята" заради това, че в изминалия сезон реализира своя гол №200 в елита на родния футбол.

Голмайстор на сезона е Клаудиу Кешеру ("Лудогорец"), който е в почивка и също не присъства. Румънецът бе определен за най-добър футболист по индекса Инстат, който изчислява коефициента на полезно действие на терена (точните отигравания).

Не бяха подминати и дамите - Силвия Радойска също бе наградена за цялостен принос.

Във всяка категория е имало номинации, от които футболистите и треньорите са избирали.