Известният руски режисьор Никита Михалков, известен още като "любимия режисьор на Путин", обясни публично как е успял да заработи 529 милиона рубли (около 7.3 милиона евро) за 2017 г.

"Аз работя от 12-годишен, тоест над 60 години вече. За моите майсторски класове в чужбина получавам между 20 000 и 35 хиляди долара. Аз съм наследник на Суриков (Василий Суриков - прочут руски художник, б.р.) и Кончаловски (Пьотр Кончаловски, съветски живописец, академик - б.р.), чиито картини струват милиони. Снимал съм се в повече от 50 филма и аз съм снимал повече от 15 ленти като режисьор. Наградите на най-престижните фестивали, в т.ч. и "Оскар" (Михалков получава Оскар за най-добър чуждестранен филм за "Изпепелени от слънцето" - б.р.) са по рафтовете в кабинета ми", заяви Михалков.

Режисьорът заяви, че има мениджър за финансите си, който "талантливо и професионално работи с ценни книжа, инвестирайки парите в изгодни проекти и доходоносни предприятия".

При това влагам пари в предприятия на територията на нашата страна, а не в чуждестранни футболни клубове. И всичките ми пари се намират в руски банки, а не са закопани в гаражи или скрити в офшорки, заяви Никита Михалков.

Тази седмица стана ясно, че през 2017 г. режисьорът е заработвал около 1.5 милиона рубли на ден - около 20674 евро. Той притежава също така 89 поземлени имота, 6 жилища, 6 апартамента, 11 сгради, които не са жилищни, хеликоптер и трактор.