Христо Стоичков взе думата по БНТ и направи изявление по повод отзвука от обявения по-рано днес трансфер на Антон Недялков от американския "Далас" в "Лудогорец".

Преминаването на бившия играч на ЦСКА-София при шампионите нервира "червените" фенове, които от часове по социални мрежи и форуми изливат яда си към национала, към "Лудогорец", а някои намесват в сделката и Камата, който е един от тримата собственици на ЦСКА-София.

Антон Недялков премина от "Българска армия" в "Далас" през декември миналата година. Поради това трансферът му в "Лудогорец" шест месеца по-късно изглежда доста любопитно. През зимата се твърдеше, че Стоичков е съдействал за сделката в САЩ.

Днес имаше писания, че легендата бил взел солидна комисиона от трансфера тогава - 6-цифрена сума.

Ето какво заяви №8 в спортната емисия на БНТ:

"Днеска се появиха някакви писания на някакви хора, които само искат да се видят и да се чуят по телевизора или по вестниците.

Някакви животни (бел. ред. вероятно визира Росен Петров-Животното, един от тарторите на агитката на ЦСКА-София, който днес във фейсбук атакува Камата заради Недялков. Петров е в отлични отношения с Гриша Ганчев), някакви птици, някакви зоологически градини, където ме занимават с простотии. Затова ще кажа един път завинаги - моето има да не се споменава и да се слага там, където не му е мястото. По простата причина, че от 6 месеца нито съм разговарял с Антон Недялков, нито съм го чувал. И телефона му нямам, нито пък съм длъжан на Антон да му имам телефона.

Нито знам какви са намеренията на господин Кирил Домусмиев. Какви трансфери иска да си прави, това си е негов проблем, не е мой. Оттук нататък призовавам г-н Гриша Ганчев да излезе лично той и да каже дали Христо Стоичков е получавал пари от ЦСКА. Дали Гриша Ганчев е давал пари от името на ЦСКА или негови лични пари на Христо Стоичков.

Чакам по най-бързия начин това да стане, защото ако не стане, значи работата е гнила. Или на някой се плаща да излезе и да говори по мой адрес или пак старата песен на нов глас.

Всичко хубаво ви пожелавам."

Малко по-късно Гриша Ганчев отговори на официалния сайт на ЦСКА-София. И този отговор е прелюбопитен, а всеки може да си вади изводи.

"Уважаеми г-н Стоичков,

Искам да Ви информирам относно розово бразилската серия, която мъчи Вашето съзнание, а именно, че Вие като акционер в най-големия Български футболен клуб по никакъв начин не сте получавали възнаграждение по простата причина, че в последните години 31-кратният шампион не е раздавал дивиденти. Бъдете сигурен, че в момента, в които се получат такива, ще бъдат разпределени справедливо спрямо участието на всеки един от акционерите в клуба. Бъдете здрав.

Винаги ваш фен!

С уважение и признателност:
Гриша Ганчев"