В четвъртък следобед "Левски" се похвали с нов нападател - бразилеца Луан Виана. Не беше тайна, че "сините" търсят типичен таран, за да засилят конкуренцията на поста, независимо че разполагат с четирима играчи. Никой от тях не е изявен реализатор, не и към момента.

Отборът води в класирането на Първа лига и изглежда преобразен с новия треньор Славиша Стоянович. Ще дойдат обаче по-тежки мачове с преките конкуренти "Лудогорец" и ЦСКА-София, в които ще трябва повече класа при завършването на атаките.

Луан Виана, или просто Луан, е роден на 14 януари 1996 г. в Сао Пауло. Висок е 184 см, тежи 79 кг. Млад е - на възрастта на Илия Димитров, юноша на "Левски", и една от опциите пред Стоянович. Дотук добре.

Какво показва обаче официалната статистика на Луан? Както можете да се уверите сами, от 2014 г. насам нападателят е обличал екипите на "Португеза" (6 мача като титуляр и 3 като резерва с един гол), "Гремио" (нито един мач), "Ал Ахли" (Дубай, нито един мач) и "Парана" (под наем, 1 мач като смяна). Това прави общо десет срещи и едно попадение.

За последно Луан е излязъл на терена на 29 април 2018 г. в двубоя "Парана" - "Ресифе" (1:2). Тогава се е появил на терена в 60-ата минута. Това е първият му мач от 2014 г., когато е изиграл останалите девет в професионалната си кариера.

Чакаме дебюта на бразилеца със синия екип. Може пък в България той да разкрие потенциал, останал незабелязан в четири отбора дотук.

Можете да видите интервюто му за официалния сайт на "Левски".